Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το (Πονηρό) Σχέδιο του Πρωθυπουργού για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Διαβάζω πολλές αναλύσεις υποστηρικτών κυρίως της κυβέρνησης, αλλά και του ευρύτερου λεγόμενου προοδευτικού (;) χώρου στις οποίες εκφράζεται η απογοήτευση για τις επιλογές των υποψηφίων στις εμβληματικές κυρίως πόλεις τη Ελλάδος. Όλες καταδικασμένες και οδηγούν σε νίκες ΜΗ κυβερνητικών υποψηφίων. Εδικά η περίπτωση της Θεσσαλονίκης είναι χαρακτηριστική και ελπίζω να μην στενοχωρήσω τους επιλεγέντες με τα επόμενα.

Ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα εύρεσης υποψηφίου στην Αθήνα από κυβερνητικής πλευράς, όπως τόσο πολύ έντονα έχει σχολιαστεί και διακωμωδηθεί.

Ο πρωθυπουργός όμως είναι έτη φωτός εμπρός στην πολιτική χειραγώγηση του… ποιμνίου του. Και το σχέδιο του είναι πολύ απλό:

Επιδιώκει και επιλέγει να ΗΤΤΗΘΟΥΝ όλοι οι κυβερνητικά υποστηριζόμενοι υποψήφιοι στις εμβληματικές πόλεις και προσέξτε αναφέρομαι κυρίως στους Δημάρχους και όχι στους Περιφερειάρχες, οι οποίοι έχουν μικρότερο ειδικό βάρος στην εκλογική ψυχολογία. Και σε μερικές (χμ, μόνο;) περιπτώσεις επιθυμεί να “κάψει” (κατά την προσφιλή του μέθοδο) και μερικούς ή… μερικές, οι οποίοι/ες ίσως έχουν αρχίσει να σηκώνουν πολύ υψηλά τον αμανέ.

Επί της ουσίας όμως λόγω της απλής αναλογικής πάλι θα είναι σε πλεονεκτικό σημείο. Ναι μεν δεν θα έχει τους Δημάρχους, από την άλλη όμως θα έχει την δυνατότητα επηρεασμού ή ελέγχου των καταστάσεων και θα έχει κόψει και τα φτερά μερικών-μερικών.

Με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια! Αλλά υπάρχει ΚΑΙ ένα τρίτο τρυγόνι!

Και αφού ζήσουμε ένα “δράμα” Ελληνικής ταινίας του 60 (μάλιστα μου έρχεται στο νου η… “Καταιγίδα” με τραγούδια μάλιστα του Μίκη Θεοδωράκη), από την ήττα των… Δημοκρατικών δυνάμεων και την επέλαση της Δεξιάς, τον Σεπτέμβριο του 19 στις εθνικές εκλογές (εάν διεξαχθούν) θα είναι πολύ ευκολότερη η σκηνοθεσία του δακρύβρεχτου “Μάνα γιατί με ψήφισες” έργου. Και τότε το ποίμνιο θα… επανορθώσει έχοντας και την ικανοποίηση πως… “έστειλε μήνυμα” στον… βοσκό, ο οποίος απομακρύνθηκε από τα γνωστά βοσκοτόπια! Το Πάσχα όμως και οι σούβλες του 2020 έρχεται!

Αυτό για όσους αναρωτιούνται. Και καλόν ύπνο στους υπολοίπους!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)