Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το Κάστρο με τις Μάσκες

Με τον Αντώνη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Ο Αντώνης Λέκκας είναι ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών. Για τον Αντώνη (όπως με δίδαξε) το σχολείο είναι βίωμα και όχι μόνο μάθηση. Και είναι και πράξεις. Και είναι κυρίως υλοποιήσιμες πράξεις.

Η πρόκληση ήταν δεδομένη: πώς θα γυριστεί μία κινηματογραφική ταινία με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου (και όχι μόνο τη δική μου) δυσκολότερο σε μία κινηματογραφική ταινία από το να διαχειριστείς παιδάκια και… (μη με παρεξηγήσετε) ζωάκια! Είναι εντελώς… απρόβλεπτα!

Ωστόσο με την καθοδήγηση και την σιγουριά της ορθής διαδικασίας, χωρίς απολύτως καμία διάκριση ή προτίμηση ή εύνοια το πνεύμα αυτό μεταφέρθηκε από τον ίδιο στα παιδιά και προέκυψε το αποτέλεσμα, το οποίο θα δείτε.

Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετείχα σε αυτή τη δημιουργία (παρεμπιπτόντως είναι η τρίτη σχολική ταινία) και τον ευχαριστώ θερμά! Και εάν το αποτέλεσμα σας ικανοποιεί σκεφτείτε πως προέκυψε από τη βούληση και τόλμη της ηγεσίας (του Διευθυντή του Σχολείου) και τη συνεργασία όλων των υπολοίπων. Θαύματα μπορούν να γίνουν εάν συντρέχουν αυτές οι προϋποθέσεις και νομίζω πως αυτό είναι το βαθύτερο και ουσιαστικότερο μήνυμα της ταινίας.

Προσωπικά ευχαριστώ τα παιδιά για την τεράστια προσπάθειά τους και φυσικά τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τον μουσικό του σχολείου και βεβαίως τον Αντώνη για το δώρο, το οποίο έκανε στους μικρούς μαθητές! Ένα δώρο για όλη τους τη ζωή!

Χαρείτε τα!

You Tube

ή Facebook παρακάτω:

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)