Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Το Κάρμα της Ξευτίλας

Είσαι πολύ νέος και ωραίος και αναλαμβάνεις διοικητής σε ένα από τα μεγαλύτερα Ιδρύματα της xώρας. Δεν το δημιούργησες εσύ με τις ικανότητές σου ούτε έχεις διοικήσει με απόλυτη επιτυχία το Bethesda Memorial Hospital, ώστε να έχουμε ένα ακλόνητο δεδομένο. Έχεις και χαρακτηριστικό στυλ ζωής (κοινώς life-style). Μετά από 15 περίπου έτη και με ανάλογες υψηλού επιπέδου θέσεις (τις οποίες άλλοι με πολύ περισσότερα πραγματικά προσόντα δεν διακρίνουν ούτε με το κιάλι) θυμάσαι πως είδες φοβερά και τρομερά πράγματα και παρατυπίες.

Και ξαφνικά, όταν όλως τυχαίως αλλάζει η κυβέρνηση αποφασίζεις να ξεσπαθώσεις καθαρίζοντας τον κόπρο του Αυγείου υπό καθεστώς προστασίας μαρτύρου, κοινώς ξεπουλώντας – δίνοντας τους ανθρώπους, οι οποίοι σε διόρισαν.

Αποφασίζεις να μετακομίσεις σε άλλη βολική χώρα παραμονές πρωτοχρονιάς για να πιάσεις τον κρατικό μηχανισμό στον ύπνο. Μην ακούσω κουβέντα εδώ.

Και αφού δεν τους έπιασες στον ύπνο (ξέρετε κάποιοι δουλεύουν πραγματικά και είναι πολλοί αυτοί σε κάθε τομέα, δημόσιο και ιδιωτικό) μετά από δύο ημέρες κάνεις την απόλυτα φυσιολογική (χα!) κίνηση να δίνεις συνεντεύξεις σε “αξιόπιστους” τηλεοπτικούς σταθμούς καταγγέλλοντας τώρα εκείνους, οι οποίοι σε έθεσαν υπό καθεστώς προστασίας και επαναφέροντας στη μνήμη σου, επίσης όλως τυχαίως πως απαίτησαν από εσένα τον κατατρεγμένο να καταθέσεις εναντίον πολιτικών προσώπων της αντίπαλης πλευράς.

Πόσο ποιο ξευτίλας μπορεί να είσαι για να σώσεις το τομάρι σου; Δεν θα σωθεί όμως.

Αλλά και πόση διορατικότητα εμπεριέχουν οι δηλώσεις των πολιτικών προσώπων, οι οποίοι επιχαίρονται πως αποκαλύφθηκε μία πολιτική σκευωρία εναντίον τους βασιζόμενοι σε εσένα, ο οποίος δεν άφησες τίποτα απούλητο;

Και ήσουν και η επιλογή τους!

Γνωρίζετε πόσο σφοδρός κριτής της παρούσας κυβέρνησης είμαι και (μην ανησυχείτε) κάθε προηγούμενης ή επόμενης εφόσον αντιλαμβάνομαι οποιαδήποτε αθλιότητα, την οποίαν μπορώ να σχολιάσω.

Αλλά όταν στις εκλογές του Οκτωβρίου (και αναφέρομαι στην αντιπολίτευση κάθε είδους) δείτε τα ποσοστά σας και τρίβετε τα μάτια σας μην ψάχνετε να ανακαλύψετε αιτίες και ό,τι άλλο φαντάζεσθε.

Οι ΔΙΚΕΣ σας ΕΠΙΛΟΓΕΣ έφεραν τους τυχοδιώκτες.

Σημείωση

Όπως μου επισημάνθηκε από ιδιαίτερα αξιόπιστο αναγνώστη μου ο εν λόγω πρωταγωνιστής του άρθρου προσελήφθη κατόπιν προκήρυξης επί υπουργίας Αλέκου Παπαδόπουλου, ενός υπουργού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τον οποίο δεν υπήρξε εξ΄ όσον γνωρίζω καμία αμφισβήτηση της εντιμότητας του.

Επίσης μου επισημάνθηκε με νόημα πως τα φάρμακα δεν συνταγογραφούνται από τον εκάστοτε… υπουργό.