Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Το Επερχόμενο 2017

Το Επερχόμενο 2017
 
Σε όλες (ναι σε όλες) τις συζητήσεις μου περί των προβλέψεων για το 2017 μία είναι η κυρίαρχη άποψη: ότι θα είναι πολύ χειρότερο από το 2016 και όχι μόνον.
 
Αυτό μου φέρνει στο νου την εικόνα μίας ομάδας ανθρώπων, οι οποίοι είναι προσκεκλημένοι σε δείπνο γνωρίζοντας πως το κρασί, το οποίο θα σερβιριστεί θα είναι δηλητηριασμένο! Για την ακρίβεια το… γράφει στην πρόσκληση! Και αυτοί ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ πως είναι “αναγκασμένοι” να το πιούν!
 
Σάμπως το 2017 είναι κάτι, το οποίο “φοριέται” από επάνω και καλύπτει ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, η οποία θα πρέπει να το αποδεχθεί.
 
Αυτό δεν διαφέρει καθόλου από την θεωρία του… ψεκασμού! Φυσικά ο μόνος “ψεκασμός” είναι στο μυαλό (“αυτο-ψεκασμός”) και φαίνεται πως είναι και πολύ δραστικός! Στην Αμερική παρεμπιπτόντως άκουγα την θεωρία των ατμών από το υπόγειο δίκτυο αποχέτευσης ενώ εγώ μόλις τώρα σας αποκαλύπτω πως στην ακτινοβολία της οθόνης του υπολογιστή σας προσθέτω αόρατη, άοσμη “ραδιο-Τευκρίνη” και ν ο μ ί ζ ε τ ε ότι με διαβάζετε!
 
Τι σας εμποδίζει να αρπάξετε την κούπα και να την πετάξετε στα μούτρα των δολίως σκεπτομένων οικοδεσποτών, μαζί με το δηλητήριο της για να τους κάψει;
 
Σκεφτείτε και απαντήστε μου. ΤΙ;
 
Τίποτα. Ένας αδιανόητος αυτοπεριορισμός σε ένα άθλιο προπαγανδιστικό παιγνίδι, το οποίο πιπιλίζουν από την αρχή της κρίσης οι κυβερνήσεις, τα μεγάλα μέσα (δήθεν) ενημέρωσης και μία μερίδα μοχθηρών επιχειρηματιών (ανθρωπάκια κοινώς). Δυστυχώς έχει γίνει όπλο και σε πολύ μικρότερες ομάδες ατόμων (ακόμα και πολύ έντονα σε προσωπικό επίπεδο), οι οποίες είτε από πρόθεση -για να σας βλάψουν και να ωφεληθούν οι ίδιοι- είτε από απλή χαιρεκακία- είτε από ανοησία το επαναλαμβάνουν. Όλοι οι προηγούμενοι στηρίζονται στην σοφή ρήση:
 
“Η δική σου απογοήτευση, κέρδος για κάποιον άλλον” και η Ελληνικότερη της εκδοχή:
 
“Η δική σου απογοήτευση, κέρδος για εμένα”!
Και αυτό δουλεύει θαυμάσια! Και αποτελεί πλέον κοινό τόπο και τρόπο σκέψης και νοοτροπίας και όλοι μαζί θα θαφτούμε στον τάφο της ανυπαρξίας.
 
Γνωρίζετε πως το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το… “Ελληνικό πρόβλημα”. Η προηγούμενη παράγραφος έχει διαχρονική αξία και θα μπορούσε να γράφεται μονίμως.
 
Το πράγμα καθίσταται ακόμα πιο γελοίο μόλις συνειδητοποιήστε πως υπάρχουν στον κόσμο πάμπολλα άλλα ημερολόγια, τα οποία δεν δείχνουν 2017 αλλά κάποιο άλλο νούμερο.
 
Οικτίρω τον εαυτό μου, διότι μία όντως εξαιρετικά δυσμενής αλληλουχία γεγονότων κατά τη διάρκεια του 2016 (μην ξεχνάτε και την απώλεια του αδελφού μου) κόντεψε να με φτάσει σε λογικές παραίτησης. Μόλις πλησίαζα σε αυτό το στάδιο, τόσο άρχιζε να κερδίζει έδαφος η μοιρολατρία (κάτι εντελώς ξένο και απεχθές για την νοοτροπία μου) και μαζί και η αδράνεια στην ζωή…
 
Πόσο λάθος!
 
Λοιπόν! Το επερχόμενο 2017 εμείς το ορίζουμε και θα είναι αυτό, το οποίο εμείς θα αποφασίσουμε τι θα είναι.
 
Θα είναι μία πραγματικά λαμπρή χρονιά και σημειώστε το ρητό μας, πάλι από τον Λέοντα Μελά (ένας αλλά λέων):
 
“Νάσαι γενναίος πάντοτε,
μνησίκακος μην είσαι.
δίνε καλό αντί κακού
και έτσι εκδικείσαι”.
 
Καλημέρα σας!
 
Σημ. 1: Δεν είναι μόνο λόγια. Σας ετοιμάζω πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Θα διαπιστώσετε πως άριστα μπορούμε να μετατρέψουμε αυτό, το οποίο θεωρούμε οικονομική απώλεια σε όφελος και ιδιαιτέρως μεγάλο. Οι επικρατούσες απόψεις είναι εντελώς εσφαλμένες. Δείτε το αλλιώς. Αναμονή για την συνέχεια.
 
Σημ. 2: Και για να μην ξεχνιόμαστε. Χθες το πρωί είδα έναν θαυμάσιο νέο με στολή ποδηλάτη να κάνει πεντάλ με πάθος… Μόνο πως είχε ένα πόδι… Μου κόπηκε ο βήχας και η εικόνα αυτή με συγκλόνισε. Και για αυτόν τον νέο άνθρωπο το 2017 θα είναι μία πολύ… ΤΙ; χρονιά.