Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το Επενδυτικό Παράδοξο του Λέοντος του Διακοπτού

Όλα αυτά τα πολλά χρόνια με τα οποία ασχολούμαι με τα επενδυτικά ζητήματα δύο μεγάλες προκαταλήψεις έχω συναντήσει και συναντώ:

  1. Πώς η επένδυση πρέπει να αφορά κάτι σημαντικό και
  2. Πώς χρειάζεται κάποιος πολλά χρήματα προκειμένου μία επένδυση να είναι κερδοφόρα.

Είναι και οι δύο λάθος. Πρέπει να γίνει σαφές πως η σπουδαία λέξη στις επενδύσεις ΔΕΝ είναι η κερδοφορία (προσέξτε, αυτό αφορά την αρχική απόφαση), αλλά η λέξη διαθεσιμότητα. Η οποία με τη σειρά της διαθεσιμότητα, μας οδηγεί στη λέξη απόδοση.

Και το ωραίο είναι πως έχω συνδυάσει το προηγούμενο με τον περίφημο, για όσους ταξίδευαν από παλαιά στην παράκτια εθνική οδό Αθηνών – Πατρών, λιοντάρι του Διακοπτού. Είναι ο συγκεκριμένος βράχος, ο οποίος έχει τα χαρακτηριστικά του πανέμορφου αυτού ζώου.

Γιατί το συνδύασα; Διότι το Διακοπτό καταρρίπτει και τις δύο προηγούμενες προκαταλήψεις. Χωρίς να έχει ένα φαντεζί όνομα (Μύκονος, Σαντορίνη, Χαλκιδική, Ρόδος και ούτε καθ΄ εξής) είναι η επιτομή της λέξεως “διαθεσιμότητα”. Υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο επενδυτικής δραστηριότητας και διαθεσίμων οικοπέδων κοντά στη θάλασσα.

Και ακολουθεί η λέξη απόδοση. Επειδή ευρίσκεται σε κομβικό σημείο (Καλάβρυτα, Πάτρα, Αίγιο, Αθήνα) συνδυάζοντας επίσης βουνό και θάλασσα έχει ένα σταθερό κοινό σε μόνιμη βάση, το οποίο μπορεί να διατηρήσει αποδοτική μία επένδυση (τι ποσοστό επί του επενδυμένου κεφαλαίου μου).

Γιατί το ονόμασα “Επενδυτικό Παράδοξο του Λέοντος του Διακοπτού”;

Διότι το λιοντάρι, το οποίο μάλιστα είναι και γεωλογικό σημείο αναφοράς της πολύ όμορφης αυτής πολιτείας, αντί να κυνηγήσει ελέφαντες και πολύ μεγάλα ζώα, επιλέγει τα μικρότερα, τα πιο αδύναμα και στα πλέον εντοπισμένα μέρη. Δεν τρέχει στη σαβάνα γιατί δεν μπορεί να τρέξει για πολύ ώρα. Δίπλα στις λίμνες παραφυλάει! Κάπως ανάλογα συμβαίνει επενδυτικά και με το Διακοπτό. Περισσότερα στη συνέχεια ή επικοινωνήστε μαζί μου.

Σημ. Προσέξτε και πάλι. Η διαχωριστική γραμμή των λέξεων “διαθεσιμότητα και απόδοση” είναι αυτή την οποία επιλέγει και το λιοντάρι προκειμένου να σταθμίσει τις πιθανότητες επιτυχίας του στο κυνήγι της τροφής και της επιβίωσης. Δεν κυνηγά ολόκληρο το κοπάδι. Το ένα και μοναχικό στοχεύει. Άρα, αξιολογούμε τα προηγούμενα ορίζοντας τη γραμμή τους. Ποιά είναι αυτή; Μα η κερδοφορία. Νάτη λοιπόν! Εδώ είναι, αλλά δεν ξεκινήσαμε μαζί της από την αρχή, τη συναντήσαμε στο τέλος!

Οι φωτογραφίες είναι σημερινές και με πολύ αέρα!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)