Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το Εμβόλιο της… Αλλαγής της Μοίρας Σου

Είχα προ καιρού γράψει πως το πραγματικό εμβόλιο υπάρχει ήδη και είναι μέσα στις καρδιές μας. Και πως η ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον COVID-19 σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι ένας θρίαμβος της επιστήμης (αναμενόμενο αυτό, μην σας εκπλήσσει)  αλλά δεν είναι το καλύτερο για την ανθρωπότητα. Εξηγούμαι:

Προφανώς και θα σωθούν εκατομμύρια άνθρωποι και πιθανόν να επιστρέψουμε στον προηγούμενο (χμ) τρόπο ζωής μας. Προφανώς όμως (πάλι) με την προϋπόθεση πως θα πρέπει όλοι να εμβολιασθούν, άλλωστε το εναπομένον ποσοστό μη εμβολιασμένων θα τροφοδοτεί τις εντατικές με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς (μαθηματικά είναι κάνετε τους υπολογισμούς και εξαρτάται από την αναλογία).

Αλλά αυτό δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι θέμα των επιστημόνων και της πολιτείας και φυσικά και του καθ΄ ενός προσωπικά. Το ερώτημα, το οποίο θέλω να θέσω:

Αυτό μόνο ήταν το πρόβλημα; Η αλλαγή της μοίρας σου δεν σε απασχολεί καθόλου; Διότι η φύση έχει τους τρόπους της· και κανείς δεν εγγυάται πως δεν θα “αναπτύξει” και η ίδια κάτι ακόμα αποτελεσματικότερο από τον συγκεκριμένο ιό. Ή μπορεί στην πράξη να αποδειχθούν αναποτελεσματικά τα εμβόλια, τουλάχιστον σε έναν βαθμό. Εσύ, με ποιόν τρόπο θ’ αλλάξεις τη ζωή σου; Μ΄ένα… τρύπημα βελόνας στο χέρι σου;

Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το ζητούμενο. Ένα “εμβόλιο” αλλαγής της μοίρας. Το πολύ καλό νέο είναι πως το έχεις ήδη ΜΕΣΑ σου. Δεν σου χρειάζεται κανένας οργανισμός ή εργαστήριο να το ανακαλύψει. Το κακό νέο είναι πως πρέπει να αποφασίσεις εσύ ο ίδιος να το κάνεις στον εαυτόν σου. Άλλωστε η μοίρα σου δεν θα αλλάξει. Και αυτό το θαυμαστό εμβόλιο λέγεται “αλλαγή στάσης ζωής”. Και κατά τη γνώμη μου η πραγματική διαμάχη δεν είναι στο θέμα του εμβολίου, αλλά στο θέμα  του πόσο δέχεσαι τη μοίρα σου… μοιραία ή κατά πόσον πιστεύεις πως έχεις λόγο σε αυτήν.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι μόνον ένα:

Η αλλαγή της μοίρας σου!

Εμβολιάσου πάραυτα! Η μόνη… παρενέργεια είναι πως θα γίνεις καλύτερος! Και μαζί μ΄ εσένα οι γύρω σου και ολόκληρη η ανθρωπότητα και είναι και ο μόνος ουσιαστικά τρόπος για την αντιμετώπιση κάθε είδους πανδημίας (απληστίας, εγωισμού, κακίας, εκμετάλλευσης, ένδειας, καταπίεσης… και ουκ έστιν αριθμός πόσων άλλων ακόμα αιώνιων “επιδημιών”).

Και κάτι τελευταίο: άλλαξε τη μοίρα σου και θ΄ αλλάξει κι ο COVID-19 τη στάση του. Κάτι γνωρίζει ο… Προφήτης!

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(Προφητεία #50 της 27-12-2020)

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)