Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το Εγωιστικό Τριήμερο

Ελπίζω να έχετε αντιληφθεί (και να απολαύσετε) πως αυτό είναι το τελευταίο… “ελεύθερο” τριήμερο της ζωής μας, μετά μάλιστα από μία μεγάλη ευκαιρία προετοιμασίας 40 ημερών (είναι και ο αριθμός ακόμα συμβολικός). Και μην με παρεξηγήσετε, αν και δεν το νομίζω. Εννοώ πως αυτό είναι το τελευταίο ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ τριήμερο της ζωής μας, όπου ο εαυτός μας και το ΕΓΩ μας θα είναι κυρίαρχα.

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου (έτυχε αυτή η ημερομηνία) θα ισχύει πως όσο μεγαλύτερη εσωστρέφεια επικρατεί, όσο περισσότερο αντίπαλος θα νοείται ο άλλος μας συνάνθρωπος, όσο περισσότερο θα περιχαρακωνόμαστε στον εαυτό μας και στην ψευδαίσθηση της ασφάλειας, τόσο περισσότερο θα επιμένει και θα επιτίθεται ο κορωνοϊός. Ό,τι λίγο – πολύ συνέβη στην αρχή (και συνέχεια) των μνημονίων, όπου όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι, αλλά η αδηφάγος εγωιστική συμπεριφορά και ο αχαλίνωτη απληστία και περιχαράκωση οδήγησε και οδηγεί σε πολύ χειρότερες καταστάσεις.

Είναι λοιπόν τόσο απλό.

Γι΄αυτό ας απολαύσουμε την… εγωιστική ελευθερία του τριημέρου αυτού και να χαιρόμαστε, διότι θα έχουμε όλοι μας (φοβερό προνόμιο αυτό) την τεράστια και μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουμε πάρα πολλά πράγματα –ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ- στην ανθρώπινη κοινωνία…

Θεωρητικός ανεφάρμοστος ιδεαλισμός;

“Έτσι είναι (εάν έτσι νομίζετε)” (από το θεατρικό έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο).

Το ίδιο όμως και ο… κορωνοϊός!

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
Αυτή δεν είναι καν προφητεία· βεβαιότητα είναι!
(Προφητεία – Βεβαιότητα #37 της 01-05-2020)

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)