Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το Αντίθετο ή τους Φόβους;

Υπάρχει μία επιχειρηματική (και όχι μόνον) τακτική, η οποία συνιστά σε περιόδους φαινομενικών αδιεξόδων να κάνεις το αντίθετο, απ΄ ό,τι έκανες συνήθως και έως εκείνη τη στιγμή. Είναι μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση, όπως και αυτή, η οποία προτείνει στην αντίστοιχη φάση να ΜΗΝ κάνεις τίποτα.

Όταν κάτι είναι προϊόν συνειδητής απόφασης, αποτελεί… απόφαση! Δεν πρόκειται για αδράνεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουμε.

Έχω προβληματιστεί πολλές φορές με τα… αντίθετα. Ο λόγος; Μου φαίνεται πως είναι μία κίνηση, η οποία έχει μόνο “τεχνικό” σκέλος και της λείπει η “ουσία”. Ωραία! Κάνω το αντίθετο, από ότ,ι έκανα, αλλά αυτό ενδεχομένως να αδικεί το τι έκανα έως εκείνη τη στιγμή. Ως εκ τούτου δεν σε ικανοποιεί πλήρως.  Οπότε τι κάνεις;

Απαντάς στο ερώτημα “τι ΘΕΛΩ να κάνω, αλλά ΦΟΒΑΜΑΙ να το κάνω”;

Ωπ! Εδώ αρχίζει να χτυπά κόκκινο· διότι υπεισέρχεται ο ΦΟΒΟΣ! Το χειρότερο αν και δικαιολογημένο συναίσθημα, το οποίο όμως είναι και το πλέον αρνητικό όσον αφορά τη δράση και τις αποφάσεις. Σε εμποδίζει με ένα ανύπαρκτο, τεχνητό εμπόδιο, το οποίο ο ίδιος ο φόβος, δηλαδή ΕΣΥ δημιουργείς ως μία τέλεια ψευδαίσθηση (illusion). Δεν κάνεις τίποτα λοιπόν (λόγω φόβου και όχι απόφασης) και… επιβεβαιώνεις την ανύπαρκτη ψευδαίσθηση.

Σκεφτείτε το!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)