Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Τι με συμβουλεύετε να κάνω τώρα;

Τι με συμβουλεύετε να κάνω τώρα;

Θα σας πω μόνο τι κάνω εγώ…

Κατ’ αρχήν η έννοια της συμβουλής προϋποθέτει ότι αυτός που την δίνει είναι πιο έμπειρος κάτι το οποίο δεν νομίζω ότι ισχύει κατ’ ανάγκην ούτε όσον αφορά εμένα προσωπικά ούτε ακόμα και το αντικείμενο για το οποίο συζητάμε. Από την άλλη πλευρά η έννοια της συμβουλής δεν έχει νόημα αν ισχύει για τους …άλλους και όχι για εκείνον, ο οποίος την παρέχει.

Συνεπώς δεν πρόκειται να δώσω καμία συμβουλή. Απλά θα σας πω μόνο τι κάνω εγώ.

Επειδή ερωτώμαι πολύ συχνά για τις επόμενες κινήσεις, είτε όσον αφορά πιο περίπλοκα επενδυτικά σχέδια, είτε όσον αφορά απλές κινήσεις (του τύπου αν θα πάρω δάνειο ή αν θα πουλήσω ή κρατήσω ένα ακίνητο ή αν είναι σωστή κίνηση να προβώ σε αγορά, είτε οτιδήποτε άλλο) θα σας δώσω την απάντηση και την μεθοδολογία την οποία ακολουθώ προσωπικά εγώ:

Ξεχνώ οτιδήποτε έχω, ξεχνώ οτιδήποτε χρωστώ ή δεν χρωστώ και θεωρώ σαν βάση το όποιο σημείο είμαι ακριβώς αυτήν τη στιγμή!

Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί πως είναι εύκολο να δέχεσαι πως οπουδήποτε κι αν είσαι τώρα ή οσοδήποτε μικρό ή μεγάλο είναι το μέγεθος των υποχρεώσεων ή των συνθηκών στις οποίες “διάγεις τον βίον” σου είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό, ειδικά τώρα που τα πράγματα είναι ιδιαίτερα. Μην γελιόμαστε δεν κάνω τον ‘έξυπνο”, απλώς κάνω την ανάγκη φιλοτιμία. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτά είναι τα δεδομένα και δεν έχει κανένα νόημα πέραν της μάθησης και της ροής της ζωής οποιαδήποτε αναφορά στο παρελθόν.

Ως εκ τούτου το μόνο που απομένει είναι να ξεχάσεις το παρελθόν και με όποια δεδομένα διαθέτεις να προχωρήσεις.

Αυτό ακριβώς κάνω.

Έχω πάψει προ πολλού να σκέφτομαι για το τι έκανα, αν αυτό ή εκείνο ήταν σωστό ή λάθος και με τα υφιστάμενα δεδομένα απλούστατα να προσπαθώ να προσαρμόσω τις συνθήκες στην πορεία προς το μέλλον.

Ξεχάστε λοιπόν τις αναλύσεις, ξεχάστε τους προβληματισμούς, διαγράψτε το όποιο παρελθόν, δεχθείτε όμως σαν δεδομένες τις συνέπειες του, μηδενίστε την όλη κατάσταση και με όποια δεδομένα (θετικά ή αρνητικά) προχωρήστε σε καινούργιες ‘περιπέτειες”…

Αυτή είναι η θέση μου.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)