Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Τα 32 Δις…

Πολλά ακούγονται για αυτά τα 32 δις… Πολύ ωραία θα ληφθούν, όπως και πάρα πολλά στο παρελθόν, είναι σημαντική βοήθεια και πολύ θετική εξέλιξη. Κανένα θέμα έως εδώ.  Ο ορισμός του χρήματος είναι “μία ιδέα, η οποία στηρίζεται στην εμπιστοσύνη”. Κάθε επιχειρηματίας, ο οποίος αναλύει τις καταστάσεις και προβαίνει στις επόμενες κινήσεις του εντοπίζει την “ιδέα” και την περιβάλλει με “εμπιστοσύνη”.

Εξηγείστε μου στην συγκεκριμένη περίπτωση (όπως και σε όλες του παρελθόντος) ποια είναι η “ιδέα” και από τι είδους “εμπιστοσύνη” περιβάλλεται.

Το γράφω το σχόλιο, διότι συνήθως δεν είναι τα χρήματα το πρόβλημα. Η έλλειψη ιδεών και η έλλειψη εμπιστοσύνης σε αυτές (εάν υπάρχουν) είναι· και όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, από τα πρώτα πακέτα Ντελόρ τα χρήματα δεν έπιαναν και πολύ τόπο. Άλλωστε δεν θα έφτανε η στιγμή να βρεθεί η Ελλάδα σε αυτή την τραγική κατάσταση.

Η νοοτροπία στην Ελληνική κοινωνία και τις αντανακλάσεις της (πολιτικό, τραπεζικό, οικονομικό ) σύστημα δεν έχουν μεταβληθεί ουσιωδώς. Συνεπώς δεν είναι κατά τη γνώμη μου τα 32 δις κάτι περισσότερο από ότι ήταν και όλα τα προηγούμενα.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)