Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Τα Κλειστά Παντζούρια

Πέρασα κι εγώ από εκεί. Ένα διώροφο κτίριο, κλειστά παντζούρια και κάπως μία έντονη (προσέξτε το αυτό) εσωτερική αναστάτωση. Πολύς κόσμος, πολλά αυτοκίνητα και μηχανάκια, κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων και κινητά να αστράφτουν. Η αστυνομία παντού, αλλά καμία ένταση.

Παρατήρησα πως η συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων ήταν κυρίως νέα παιδιά 25-35 ετών. Οι περισσότεροι έχω την αίσθηση πως ήταν άνδρες. Όλοι με ένα ερώτημα στα χείλη. Αλλά όσο ήμουν εκεί ένας ψίθυρος και μία ελαφρά οχλαγωγία… Είναι δυνατόν;

Έχω δει αρκετά στη ζωή μου. Πρώτη φορά όμως προσωπικά ένοιωσα αυτού του είδους την έξαψη τόσο κοντά. Αυτό, το οποίο διαχεόταν στον αέρα.

Και… κλειστά παντζούρια… Είναι δυνατόν;

Σημ.: Τα προηγούμενα τα γράφω, διότι διαβάζω περί έντασης και επεισοδίων. Δεν ήμουν εκεί συνεχώς και πιθανόν να συνέβη κάποιο περιστατικό. Αλλά η ατμόσφαιρά δεν είχε ένταση. Είχε μία απερίγραπτη “βουβή” ησυχία. Η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια της δικαιοσύνης, η οποία και θα αποφανθεί. Ως εκ τούτου απενεργοποιώ τα σχόλια για την αποφυγή έκφρασης προσωπικών εκτιμήσεων. Το κλίμα μόνο θα ήθελα να σας μεταφέρω.