Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Τα Ιστορικά Ντοκουμέντα

Μία από τις πλέον αγαπημένες μου ενασχολήσεις είναι να μελετώ τις απόψεις πριν από τα γεγονότα. Εάν μάλιστα αυτά έχουν συμβεί σε μακρινή εποχή το όφελος είναι πολλαπλάσιο. Θα ήθελα να σας δείξω ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Βραδυνή” του 1949 σχετικά με το προσφυγικό και τους Μουσουλμάνους. Το αφήνω για αργότερα.

Σήμερα σας παρουσιάζω το… πρώτο πρόγραμμά της ΕΔΑ του Μαρτίου του 1946. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η ανάγνωση του σκεπτικού του. Επέλεξα μόνον δύο σελίδες. Μετά από 71 χρόνια είναι σαν να μην άλλαξε τίποτα. Αυτό είναι θλιβερότατο… Αλλά δεν περιορίζομαι εδώ. Υπάρχουν και τα έντυπα της δικτατορίας του Ι. Μεταξά αλλά και του ΚΚΕ.

Ποτέ δεν είναι κακό να γνωρίζεις πως σκέφτονταν “πριν”. Εκ των υστέρων όλοι γνωρίζουν. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εστιάσω στο σφάλμα μου περί του Euro group. Δεν ήμουν λάθος, όισον αφορά τις προθέσεις. Απλώς δεν είχα εκτιμήσει πόσο ΧΧΧ είναι η Ελληνική Κυβέρνηση.

Ακόμα και οι καλύτερα πληροφορημένοι δεν μπορούν να συλλάβουν με τον νου τους κάποια πράγματα… Θα έπρεπε όμως… Στις τρεις λάθος προβλέψεις κόβεσαι. Το ένα είναι αφορμή για επανεξέταση.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)