Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Τα Επερχόμενα…

Κατ’ αρχάς να σας υπενθυμίσω την αυριανή (Σάββατο 12 Νοεμβρίου) παρουσίαση του βιβλίου “Σφαιρικά κάτοπτρα, επίπεδοι φόνοι” του Τεύκρου Μιχαηλίδη στο Πολύεδρο γράμματα τέχνες στις 1:00 το μεσημέρι. Θα σας περιμένουμε να διαλευκάνουμε μαζί κάποιους αρχαίους φόνους!

Για την συνέχεια σας ετοιμάζω μία σειρά άρθρων, πάντα με τις προσωπικές μου απόψεις, για κάποια σοβαρά ζητήματα, τα οποία μας απασχολούν όλους. Εάν σας ενδιαφέρει φυσικά η γνώμη μου μπορείτε τις επόμενες ημέρες να διαβάσετε:

1. Σχετικά με την Ελληνική οικονομία και που βαδίζουμε, ποίες οι εκτιμήσεις και το τι θα πρέπει να κάνουμε. Υπάρχουν προοπτικές ή θα διολισθήσουμε σε κακέκτυπα επίπεδα Ανατολικών χωρών του 1950;

2. Ένα άρθρο για την πολιτική κατάσταση και το τι θα πρέπει να αναμένουμε και πως θα οπλιστούμε για την συνέχεια. Αυτό είναι σε άμεση συνάφεια με το προηγούμενο.

3. Μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα της εκλογής του Donald Trump στην προεδρία. Κάτι, το οποίο δεν έχετε καν σκεφθεί ούτε διαβάσει πουθενά αλλού. Είναι αλήθεια πως δημοσιεύονται απίστευτες ανοησίες, οι οποίες ωστόσο διαμορφώνουν απόψεις. Επίσης θα απαντηθούν (υποκειμενικά προφανώς) ερωτήματα με το τι επιπτώσεις θα έχει η εκλογή στην Ελλάδα και εάν έχουν πραγματικά ουσία οι θριαμβολογίες των φασιστικών κομμάτων στην Ευρώπη.

4. Μία θαυμάσια ιστορική ανάλυση από την Karina Lampsa σχετικά με την Νύχτα των Κρυστάλλων στην ναζιστική Γερμανία, διότι όταν σπάσει το γυαλί θα είναι πλέον πολύ αργά.

5. Τέλος θα ενημερωθείτε για κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές εξελίξεις. Το καλλιτεχνικό μας έργο δεν περνά απαρατήρητο κυρίως -και για την ώρα- στο εξωτερικό.

Όλα βέβαια τα προηγούμενα με την προϋπόθεση πάντα της δυνατότητας μου, διότι έχουν στενέψει πάρα πολύ τα περιθώρια και οι συνθήκες δεν είναι καθόλου εύκολες. Κάθε άλλο!

Ωστόσο μην ξεχνάτε ποτέ πως πάρα πολλά εξαρτώνται από την δική μας αποφασιστικότητα και πως κανείς δεν είναι ούτε τόσο δυνατός όσο νομίζει αλλά ούτε κι εμείς τόσο αδύναμοι, όσο επίσης νομίζουμε.

Στην ζωή υπάρχουν τομές και πολλά μπορούν να μεταβληθούν από στιγμή σε στιγμή και τούτο με την δική μας παρέμβαση.

Και όπως οι άνθρωποι της μαφίας πολύ εύστοχα συνιστούν :

“Εάν βρεθείς να κολυμπάς σε μια λίμνη με κροκόδειλους, η πρώτη σου προτεραιότητα είναι να αποξηράνεις την λίμνη!”