Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Σχόλια – Προβλέψεις Σχετικά με την Έκβαση του Πολέμου στην Ουκρανία

Παρακάτω παραθέτω συνοπτικά την ανάλυση της κατάστασης με βάσει τα σημερινά δεδομένα (01 Μαρτίου 2022) όσον αφορά την εξέλιξη των επιχειρήσεων στην Ουκρανία και την κατάληξή τους. Εάν είχε παραγγελθεί –ας πούμε- από κάποιον Οργανισμό αυτό θα ελάμβανε.

Οι εκτιμήσεις φυσικά είναι εκτιμήσεις και κανείς δεν δύναται να ισχυρισθεί περί της ορθότητάς τους, μέχρι αποδείξεώς τους ή μη. Επίσης τα παρακάτω δεν αντανακλούν και τις όποιες προσωπικές μου… -προσέξτε- προτιμήσεις (έχω δικαίωμα να τις έχω, όπως κάθε άνθρωπος). Πρόκειται περί ψυχρών παρατηρήσεων με όσο το δυνατόν ελάχιστες προκαταλήψεις και καμία μεροληψία:

 1. Ο ΠτΑ δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χτυπήσει τη Ρωσσία με πυρηνικά όπλα. Δεν πρόκειται όμως να το πράξει και έχει εξ΄ άλλου δηλώσει πως δεν έχει σκοπό τον πόλεμο και το εννοεί πλήρως. Ο ίδιος είναι ένας πατέρας, ο οποίος έχει βιώσει το τραγικότερο σενάριο της ζωής: την απώλεια της πρώτης συζύγου του με την ενός έτους κόρη του και πολύ πρόσφατα τον γιό του από την ίδια πρώτη μητέρα. Ένας γιός για τον οποίον είναι πολύ υπερήφανος και ο οποίος χάθηκε από καρκίνο του εγκεφάλου το 2015 σε ηλικία μόλις 45 ετών, όντας και ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας του Ντέλαγουερ. Έχει πονέσει πολύ πικρά στη ζωή του και μάλιστα τρεις φορές. Επίσης έχει ψυχολογήσει άριστα τον ΠτΡ αλλά και τους Ευρωπαίους ηγέτες και δεν έχει κανένα νόημα να συνδέσει την προεδρία του με ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα, από το οποίο το πιθανότερο είναι να είναι και ο νικητής. Όχι ΔΕΝ θα “πατήσει” κανένα κουμπί. Δεν του χρειάζεται. Του χρειάζεται όμως η Ρωσσία!
 2. Ο ΠτΡ έχει και αυτός από την πλευρά του ψυχολογήσει άριστα και τον ΠτΑ αλλά και τους Ευρωπαίους ηγέτες. Δεν είναι παρανοϊκός, όπως πολλοί αναφέρουν ούτε παράφρων, αλλά αδίστακτος. Γνωρίζει πως και πυρηνικά όπλα να χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα απαντήσουν πέραν των γνωστών κυρώσεων, οι οποίες οσονούπω το γλυκό χρήμα θα λειάνει. Γνωρίζει επίσης πώς δεν θα χρειαστεί να “πατήσει” το κουμπί εναντίον των Ευρωπαϊκών κρατών για έναν απλούστατο λόγο, τον οποίον αμέσως παρακάτω εξηγώ.
 3. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι ασήμαντα πιόνια με μηδενικές προσωπικότητες. Μέχρι πρότινος πολλοί εξ΄ αυτών ονειρεύονταν να αναλάβουν μία θέση στα Διοικητικά Συμβούλια Ρωσσικών εταιριών αλλά τώρα έγιναν ταγοί του… δικαίου της ανθρωπότητας, το οποίο μόλις αλλάξει κάτι είναι έτοιμοι πρώτοι να καταπατήσουν. Είναι δειλοί και δεν πρόκειται με τίποτα να διακινδυνεύσουν την πολύτιμη θεσούλα τους. Ο ΠτΡ όμως; ΔΕΝ έχει κανέναν ενδοιασμό και γνωρίζουν πως εάν χρειαστεί θα το “πατήσει” το κουμπί. Δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα και βεβαίως θα αφήσουν και την Ουκρανία στα κρύα του λουτρού σφυρίζοντας αδιάφορα.
 4. Ο ΠτΟυκ δεν μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Έχει γίνει σημαία, αλλά “κάτι” δεν μου πηγαίνει καλά. Θεωρώ πως ο τονισμός της Εβραϊκής καταγωγής του είναι εκ του πονηρού και προβάλλεται δολίως από αντισημίτες. Οι Εβραίοι λόγω της δεδομένης αλληλεγγύης φυσικά νοιώθουν αυτονόητη συμπάθεια, ωστόσο δεν μπορώ να δικαιολογήσω την ανοχή του στην ύπαρξη ναζιστικών ταγμάτων στην Ουκρανία. Νομίζω πως το θάρρος του είναι τεχνητό και οφείλεται στις δηλώσεις υποστήριξης των άλλων αρχηγών κρατών, οι οποίοι θα τον εγκαταλείψουν αμέσως με την πρώτη στραβοτιμονιά. Τότε θα αναγνωρίσουμε τον πραγματικό του χαρακτήρα, γι΄αυτό ας είμαστε επιφυλακτικοί για την ώρα. Και τότε οι ίδιοι, οι οποίοι τονίζουν την Εβραϊκότητά του θα στραφούν με όλο το δηλητήριο τους εναντίον του (και των Εβραίων) κατηγορώντας τον/τους για όλα και ενδεχομένως για την κατάληψη και ήττα της πατρίδας του. Προσοχή στην παγίδα (κατά τη γνώμη μου). Εκτός φυσικά εάν νικήσει η Ουκρανία τη Ρωσσία.
 5. Ο πρώην Προέδρος τώρα των Η.Π.Α. έχει και αυτός το δίκιο του όταν αναφέρει πως δεν θα συνέβαινε η εισβολή εάν ήταν ο ίδιος Πρόεδρος. Όχι από κακή εκτίμηση, αλλά από γνώση πως οι Ευρωπαίοι δεν επρόκειτο να πράξουν τίποτα από μόνοι τους. Δεν είχε αυτό το πνεύμα στην πολιτική του. Γνώριζε πως ο ΠτΡ θα τους εξαγόραζε και δεν είχε σκοπό να εμπλακεί σε μία τέτοια διαμάχη.
 6. Τέλος το λάθος του ΠτΡ ήταν η άκριτη εισβολή. Εδώ παγιδεύτηκε από την υπεροψία του και τον άκρατο εγωισμό του. Τελικά όμως θα είναι ο κερδισμένος και τα ωραία του δολάρια θα “λυγίσουν” πολύ όμορφα τα… φιλελεύθερα φρονήματα και τον δήθεν ιδεαλισμό των Ευρωπαίων ηγετών.
 7. Ο μεγάλος χαμένος; Η Ουκρανία φυσικά.
 8. Ο παράπλευρα ωφελημένος; Η Γερμανία (με τον επανεξοπλισμό της).
 9. Ο μεγάλος κερδισμένος; Η Ρωσσία. Νέος πόλος δύναμης και χρήσιμο αντίβαρο στη διεθνή πολιτική σκηνή για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
 10. Οι μεγάλοι χαμένοι: οι λοιποί Ευρωπαίοι –πλην των Άγγλων.
 11. Και ο πολύ μεγάλος κερδισμένος: οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μέσω μίας ισχυρής αντιπάλου θα ενισχύσουν περισσότερο την ηγέτιδα θέση τους στον Πλανήτη μας. Γνώριζαν πολύ καλά τα προηγούμενα και πίεζαν για την εισβολή.

Υπάρχουν και μερικά ακόμα, αλλά δεν επιθυμώ να τα γράψω.

Σημ. 1: Κάποιοι θα με προσλάμβαναν, κάποιοι θα με απέλυαν. Αξιολογείστε μόνοι σας λοιπόν, αλλά περιμένετε μέχρι την τελική έκβαση!

Σημ.2: Μην ακυρώνετε τα ραντεβού της επόμενης εβδομάδας. Θα… υπάρχουμε!

Σημ. 3: Μόλις ανακοινώθηκε πως η Τουρκία ΔΕΝ θα συμμετάσχει στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσσίας. Μάλλον η έκθεσή μου… διέρρευσε!

Bonus (προσφορά):

Η Ελληνική Κυβέρνηση θα απαιτήσει να κατασκευάσουμε… πυρηνικά καταφύγια σε κάθε κτίριο. Και αυτό όπως η τακτοποίηση αυθαιρέτων ή μία άλλης μορφής… ενεργειακή αναβάθμιση! Πάντα τελικά οι πολιτικοί μηχανικοί είναι οι κερδισμένοι!

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(Προφητεία #96 της 01-03-2022)