Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Σχεδόν Μπλε (Almost Blue)

Στην πραγματική ζωή ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα αλλά συνάμα και εξαιρετικά περίεργα χαρακτηριστικά της είναι η μόνιμη ύπαρξη της λέξης “σχεδόν” σε κάθε μας δραστηριότητα. Σκεφθείτε πόσες στιγμές αλλά και μόνιμα γεγονότα εμπεριέχουν την φράση “σχεδόν” αυτό, το οποίο επιθυμούσαμε, νομίζαμε, θέλαμε… “Σχεδόν”…

Πάντα εμφανίζεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο και μας στερεί αυτό το 3-5% της ολικής απόλαυσης ή ικανοποίησης των προσδοκιών μας.
Τα “κακά νέα” είναι πως αυτό φαίνεται να αποτελεί ένα εντελώς ιδιόρρυθμο μα και σαδιστικό καπρίτσιο της ζωής.

Τα “καλά νέα” είναι πως δεν ισχύουν τα… “κακά”!

Το “σχεδόν” αποτελεί ένα παράθυρο προόδου και εξέλιξης, το οποίο μας υπενθυμίζει πως πάντα υπάρχει και κάτι περισσότερο για, το οποίο οφείλουμε να εργαστούμε, να επιδιώξουμε και ποτέ να μην επαναπαυόμαστε στην τελική μορφή, την οποία επιδιώκαμε.

Ισχύει και αντίστροφα, διότι πόσες φορές “σχεδόν” αποφύγαμε κάτι πάρα πολύ δυσάρεστο και αυτό μας έσωσε κυριολεκτικά “σχεδόν” στα παρα-πέντε!

Το ατόφιο χρυσάφι και τα καλύτερα διαμάντια είναι “σχεδόν” χωρίς προσμίξεις. Αντιθέτως είναι ακριβώς αυτές οι ελάχιστες προσμίξεις, οι οποίες καθιστούν τα προηγούμενα υλικά μοναδικά. Απολαύστε λοιπόν απόψε ένα “σχεδόν” θαυμάσιο τραγούδι Jazz (διότι είναι μάλλον μελαγχολικό)· σας εύχομαι μία “σχεδόν” υπέροχη νύχτα!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)