Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Συχνά Τιθέμενες Ερωτήσεις (Πετρελαιοπηγές)

Mark S. McGrew

Ακούγεται απίστευτο! Μπορεί κάποιος να αποκτήσει και να ελέγχει πετρελαιοπηγές στο …Τέξας;

Ναι. Στην Πολιτεία του Τέξας και σε όλες τις 50 Πολιτείες των Η.Π.Α. ιδιώτες μπορούν να αγοράσουν πετρελαιοπηγές, χρυσορυχεία, ορυχεία ασημιού κλπ. Ο φυσικός πλούτος ανήκει στους πολίτες ΟΧΙ στην κυβέρνηση.

Είναι εφικτό για έναν μη-Αμερικανό πολίτη να αποκτήσει δικαιώματα ορυκτού πλούτου;

Οποιοσδήποτε, από οποιοδήποτε μέρος του Κόσμου μπορεί να αγοράσει πετρελαιοπηγές στην Αμερική. Υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τρομοκράτες και εγκληματίες ή κυβερνήσεις. Η Βενεζουέλα κατέχει μία μείζονα εταιρεία πετρελαίου στην Αμερική και ο Ούγκο Τσάβεζ έχει πολλά να πει για το πώς αυτή η εταιρεία λειτουργεί στις Η.Π.Α.

Γιατί το πετρέλαιο;

Το πετρέλαιο είναι το πιο σημαντικό πλουτοπαραγωγικό φυσικό προϊόν στη Γη. Εάν το πετρέλαιο σταματούσε να ρέει αύριο, οι πολιτισμοί θα κατέρρεαν στο χάος και σε ερείπια. Εκατοντάδες χιλιάδες χημικών κατασκευάζονται από το πετρέλαιο. Χρώματα, βινύλια, υφάσματα, πλαστικά, φάρμακα, φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και λιπάσματα για να αναφέρω κάποια από τα πιο γνωστά που παράγονται από το πετρέλαιο. Χωρίς πετρέλαιο οι μηχανές δεν θα λειτουργούσαν, τα αυτοκίνητα δεν θα κινούνταν, τα αεροπλάνα δεν θα πετούσαν, τα νοσοκομεία δεν θα μπορούσαν να λειτουργούν, οι δρόμοι δεν θα μπορούσαν να κατασκευασθούν ή να συντηρηθούν. Στην πραγματικότητα το πετρέλαιο είναι το ζωτικό αίμα του μοντέρνου πολιτισμού. Είτε μας αρέσει είτε όχι χωρίς το πετρέλαιο δεν θα είχαμε αυτόν τον Μοντέρνο Κόσμο. Εάν ο Κόσμος σταματούσε να χρησιμοποιεί το πετρέλαιο, το 90% του πληθυσμού θα οδηγείτο σε εξαφάνιση μέσα σε 5 χρόνια ή λιγότερο. Στην πραγματικότητα, ο παγκόσμιος πληθυσμός της Γης σήμερα είναι σε ευθεία αναλογία με την ανάπτυξη του πετρελαίου. Το γράφημα αύξησης του πληθυσμού από το 1890 είναι σχεδόν ταυτόσημο με το γράφημα αύξησης της παραγωγής πετρελαίου.

Όταν αγοράζεις μία πετρελαιοπηγή οι νόμοι ορίζουν με ακρίβεια πως εκτελείται κάθε λειτουργία της και πως γίνεται η διαχείριση της από ειδικούς. Ο αγοραστής έχει μόνο να ελέγχει τους ειδικούς, ώστε να είναι σίγουρος ότι κάνουν τη δουλειά τους. Το να κατέχεις πετρελαιοπηγές είναι μία επιχείρηση «χωρίς την χρήση των χεριών σου». Εάν οι ειδικοί δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του ιδιοκτήτη, ο ιδιοκτήτης εύκολα μπορεί να τους αντικαταστήσει.

Γιατί οι Η.Π.Α. και ειδικά το Τέξας;

Οι Η.Π.Α. διαθέτουν ακόμα το πιο σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον στον Κόσμο. Εάν ένας και μοναδικός ιδιώτης κατέχει το 51% ενός πετρελαϊκού πεδίου και η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στον Κόσμο κατέχει το 49%, αυτός ο ιδιώτης έχει περισσότερα νομικά δικαιώματα από την εταιρεία και έχει περισσότερο έλεγχο όσον αφορά την διαχείριση των πετρελαιοπηγών.

Η Πολιτεία του Τέξας βοηθά πολύ τους παραγωγούς πετρελαίου. Όλες οι Πολιτείες έχουν διαφορετικούς νόμους και κανονισμούς. Το Τέξας είναι μία από το καλύτερες Πολιτείες για εργασία για τους ανθρώπους του πετρελαίου. Επίσης το Τέξας διαθέτει πολλούς ειδικούς στον τομέα αυτό και ένας ιδιώτης μπορεί να προσλάβει ή να συμβληθεί με κάποιον για συμβουλευτική υποστήριξη και επί τόπου βοήθεια. Ο αγοραστής μπορεί να βρει κάθε είδους ειδικό, τον οποίο έχει ανάγκη μόλις σε μία πόλη, όπως το Χιούστον. Γεωλόγοι, μηχανικοί, διαχειριστές επί τόπου ή εκτός, αγοραστές πετρελαίου κλπ, είναι όλοι εύκολα διαθέσιμοι στο Χιούστον στο Ντάλλας, στο Ωστιν, στο Midland στο Σαν Αντόνιο και σε πολλές άλλες μικρότερες πόλεις και περιοχές στο Τέξας.

Το Τέξας αναγνωρίζεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη Πολιτεία στην Αμερική ως η Πρωτεύουσα του Πετρελαίου της χώρας. Είναι στο Τέξας οι ειδικοί, τους οποίους καλεί ο Κόσμος σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και δύσκολων Projects από την Αρκτική έως τη Σαχάρα, από τις ζούγκλες στα βουνά έως τον πυθμένα της θάλασσας. Το Τέξας και οι Η.Π.Α. δεν είναι η μόνη Χώρα, η οποία διαθέτει τέτοιους ειδικούς. Η Αγγλία, η Γαλλία, η Ρωσία , η Κίνα και πολλές άλλες ώρες έχουν αξιόπιστους ειδικούς. Αλλά ποιο άλλο Έθνος επιτρέπει σε ιδιώτες να αγοράζουν και να διαχειρίζονται πετρελαιοπηγές;

Πόσα χρήματα απαιτούνται;

Από 500 δολάρια έως και πολλά εκατομμύρια δολάρια. Υπάρχουν στο διαδίκτυο δημοπρασίες μικρών τμημάτων πετρελαιοπηγών. Υπάρχουν επίσης και πολλών εκατομμυρίων δολαρίων δημοπρασίες. Ένας αγοραστής θα πρέπει να προσμένει από την αγορά μιας πετρελαιοπηγής να απολαμβάνει κατ’ ελάχιστον 10% ετήσια απόδοση και να προσμένει να παράγεται αυτό το εισόδημα από την πετρελαιοπηγή για 20 χρόνια ή περισσότερο. Μερικές πετρελαιοπηγές στην Αμερική παράγουν πετρέλαιο για πάνω από 80 χρόνια.

ΠΟΤΕ μην ξοδεύετε περισσότερα χρήματα για μια πετρελαιοπηγή από όσα έχετε τη δυνατότητα να χάσετε. Όπως σε κάθε καζίνο και σε κάθε επιχείρηση υπάρχει κίνδυνος (ρίσκο) στις δουλειές των πετρελαίων, το οποίο ένας ιδιώτης δεν μπορεί να ελέγξει. Στη δεκαετία του 1980, το πετρέλαιο πωλείτο προς 42 δολάρια το βαρέλι. Αλλά σε διάστημα μόλις λίγων μηνών η τιμή έπεσε στα 10 δολάρια. Αυτό είναι 75% ΑΠΩΛΕΙΑ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο οι άνθρωποι, οι οποίοι κράτησαν τις πετρελαιοπηγές τους τώρα πωλούν το πετρέλαιο τους προς 100 δολάρια το βαρέλι. Κάποια άνθρωποι, οι οποίο αγόρασαν πετρελαιοπηγές όταν η τιμή ήταν 10 δολάρια βασίστηκαν στην απόφασή τους στα 10 δολάρια το βαρέλι. Τώρα εισπράττουν 100 δολάρια.

Με ποιους τρόπους μπορώ να συμμετάσχω;

Κάποιος μπορεί να αγοράσει μετοχές σε μεγάλες ή μικρές πετρελαϊκές εταιρείες. Επίσης μπορεί να αγοράσει πετρελαιοπηγές, οι οποίες θα του ανήκουν 100% στην ιδιοκτησία του. Ή οποιοδήποτε ποσοστό επιθυμεί ή μπορεί να ανταπεξέλθει.

Ένας αγοραστής μπορεί να αγοράσει το “Διαχειριστικό Δικαίωμα”. Αυτό σημαίνει πως είναι υπεύθυνος για κάθε και ΟΛΕΣ τις δαπάνες διαχείρισης αυτής της πετρελαιοπηγής. Αυτά τα έξοδα κανονικά αποσβαίνονται από το εισόδημα, το οποίο λαμβάνει από το πετρέλαιο.

Ένας αγοραστής μπορεί να αγοράσει τα λεγόμενα “Δικαιώματα” Royalties. Αυτό σημαίνει ότι ο αγοραστής λαμβάνει εισόδημα χωρίς να συμμετέχει στις δαπάνες. Το εισόδημα αυτό πληρώνεται πριν από οποιοδήποτε άλλο έξοδο. Τα royalties του αγοραστή θεωρούνται “έξοδο” από τους άλλους ιδιοκτήτες.

Ένας μπορεί να αγοράσει μία ή 500 πετρελαιοπηγές, εξαρτάται από τον προϋπολογισμό του.

Πως μπορώ να κερδίσω;

Όταν το πετρέλαιο αναδυθεί από το έδαφος ένα ποσοστό είναι δικό σας. Μπορείτε να κάνετε χρήματα από το ποσοστό σας πουλώντας το πετρέλαιο όπως αυτό παράγεται και να λαμβάνετε ένα μηνιαίο εισόδημα ή να πουλήσετε τη συνολική ποσότητα του πετρελαίου τοις μετρητοίς. Η τιμή μετρητοίς θα ισούται περίπου με τις πληρωμές 60 μηνών των royalties. Εάν λαμβάνετε 10,000 δολάρια τον μήνα σε royalties, αυτές μπορούν να πωληθούν προς περίπου 600,000 δολάρια μετρητοίς.

Ποια είναι η ετήσια απόδοση;

Ετήσιες αποδώσεις μπορεί να κυμαίνονται από 0% έως 200, 500,1000 τοις εκατό ή περισσότερο, αναλόγως του έργου. Μικρότερο ρίσκο μικρότερη απόδοση.

Για παράδειγμα, εάν ο αγοραστής προβεί σε γεώτρηση μιας νέας πετρελαιοπηγής και η πετρελαιοπηγή παράγει μεγάλη ποσότητα πετρελαίου τότε οι αποδόσεις είναι τεράστιες. Οι περισσότεροι που διεξάγουν γεωτρήσεις προσμένουν να αποσβέσουν τα έξοδα γεώτρησης σε λιγότερο από ένα χρόνο ενώ αναμένουν να εισπράττουν το ίδιο ποσό με 100% σε απόδοση ετησίως για τα επόμενα 5 χρόνια ή περισσότερο.

Εάν ο αγοραστής δεν επιθυμεί το ρίσκο της ολικής αποτυχίας και της ολικής απώλειας του κεφαλαίου η ανταμοιβή του θα είναι μικρότερη. Η αγορά των χαμηλού ρίσκου royalties μπορεί να αποδώσει στον αγοραστή το λιγότερο 10% ετησίως για αρκετό διάστημα, ώστε να δει τα χρήματα του να πολλαπλασιάζονται 3 με 5 φορές. Πολλά royalties αποδίδουν 20% ετησίως.

Τα projects είναι διαφορετικά, αλλά ως γενικός κανόνας προσδοκίας ενός αγοραστή των Royalties θα είναι και θα πρέπει να του αποδίδει 20% ή περισσότερο το χρόνο. Εάν ένας αγοραστής royalties αναζητά αποδόσεις 30% ή 40% ετησίως απλά σπαταλά τον χρόνο όλων μας. Εάν κατά τύχη κάποιο project μπορεί να αποδώσει 20% ή περισσότερο, τότε είτε πρόκειται για απάτη είτε μπορεί να πωληθεί σε λιγότερο από 24 ώρες σε έναν φίλο του πωλητή.

Υπάρχει εγγύηση για όλα αυτά;

Υπάρχει μόνο μια εγγύηση στη ζωή: Αγοράστε ένα κουταβάκι. Σας διαβεβαιώνω πως θα “καταβρέξει” το πάτωμα σας.

Πως μπορώ να αρχίσω;

Επικοινωνήστε με την Minc Oil Co., LLC, συζητήστε τις επιθυμίες σας, πόσα χρήματα σκοπεύετε να διαθέσετε και τις προσδοκίες κέρδους και απόδοσης που έχετε. Θα σας ενημερώσουμε εάν πρόκειται για ρεαλιστικό πλάνο και θα σας ενημερώσουμε επίσης πότε είναι διαθέσιμη μία ιδιοκτησία. Οι περισσότερες από τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών μας είναι δωρεάν. Κερδίζουμε μία προμήθεια όταν προβείτε στην αγορά. Εάν ο πελάτης δεν επιθυμεί να πληρώσει την προμήθεια, τότε παρακαλούμε να μην έλθετε σε επαφή μαζί μας. Δεν ενδιαφερόμαστε να εργαζόμαστε δωρεάν.

Εάν κάποιος αγοραστής ενδιαφέρεται από εμάς να του αφιερώσουμε αποκλειστικά το χρόνο μας προκειμένου να εντοπίσουμε μία πετρελαϊκή ιδιοκτησία θα απαιτηθεί προκαταβολικά ένα ποσό το μήνα.

Τι έγγραφα θα χρειαστώ;

Θα χρειαστεί να μας παρέχετε μία βεβαίωση “προέλευσης κεφαλαίων” προτού κάνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια για λογαριασμό σας.

Τι είδους έγγραφα θα παραλάβω όταν αγοράσω μία πετρελαιοπηγή;

Θα παραλάβετε ένα “Συμβόλαιο Αγοράς” και/ή την “Παραχώρηση των Δικαιωμάτων Royalties”, την “Παραχώρηση του Διαχειριστικού Δικαιώματος” ή “Την Παραχώρηση των Δικαιωμάτων του Ορυκτού Πλούτου” ή οποιαδήποτε άλλα νόμιμα και ισχυρά έγγραφα, τα οποία και κατοχυρώνουν την αγορά σας στην τοπική Δικαστική Αρχή, όπου ευρίσκεται η ιδιοκτησία σας.

Πως μπορώ να είμαι σίγουρος, πως ότι λέγεται είναι αλήθεια;

Μην περιμένετε, ότι δεν ελέγχετε. Πάντα εξακριβώστε μέσω ενός ανεξάρτητου τρίτου μέρους πως ότι σας λέγεται είναι αλήθεια. Οποιοσδήποτε πωλεί μία πετρελαιοπηγή θα πρέπει να δύναται να σας πει που μπορείτε να επαληθεύεται αυτό το οποίο σας λέει. Εάν δεν δύναται να σας υποδείξει πως μπορείτε να διακριβώσετε τα λόγια του, απευθυνθείτε σε έναν ειδικό επί των πετρελαίων ή Γεωλόγο ή σε οποιονδήποτε ειδικό απαιτείται. Εάν οι ειδικοί δεν μπορούν να εξακριβώσουν τις πληροφορίες διακόψτε κάθε επαφή με τον πωλητή.

Τα περισσότερα από όσα ένας σας αναφέρει σχετικά με μία πετρελαϊκή ιδιοκτησία μπορούν να επαληθευθούν από χάρτες, εγγραφές στην τοπική Δικαστική αρχή, την Πολιτειακή Ρυθμιστική Αρχή, γεωλογικές αναφορές, αναφορές μηχανικών κλπ. Κανονικά, αλλά όχι πάντα, μία πετρελαϊκή ιδιοκτησία έχει λεπτομερή στοιχεία για κάθε λειτουργία της ιδιοκτησίας. Ένας αγοραστής απλά χρειάζεται να γνωρίζει που θα πρέπει να απευθυνθεί, ώστε να ανακαλύψει την αλήθεια.

Τι είδους ιδιοκτησιακό καθεστώς θα πρέπει να αγοράσω;

Κάθε αγοραστής έχει διαφορετικούς στόχους και επιθυμίες. Στην Αμερική κάποιοι άνθρωποι είναι ΑΝΑΓΚΗ να χάσουν χρήματα, διότι θα κερδίσουν πολύ περισσότερα με τον χειρισμό της φορολογικής τους κατάστασης, συνεπώς αγοράζουν κάτι το οποίο έχει πολύ υψηλές πιθανότητες αποτυχίας. Η ορολογία για αυτό είναι: “ Χρειάζομαι να δείξω ζημία σε σχέση με τους φόρτους”. Μεγάλες περιουσίες έχουν δημιουργηθεί με αυτόν τον τρόπο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ωστόσο δεν θέλουν να χάσουν τα χρήματά τους. Πάλι κάθε αγοραστής έχει διαφορετικό στόχο. Αυτό που θα αποφασίσετε να αγοράσετε θα εξαρτηθεί από το ρίσκο το οποίο θα αποδεχθείτε σε ανταπόδοση του ποσού των χρημάτων που ενδεχομένως θα κερδίσετε. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: όσο Μικρότερο ρίσκο, τόσο μικρότερη η πιθανή απόδοση. Όσο υψηλότερο ρίσκο αναλαμβάνετε τόσο υψηλότερη η πιθανή απόδοση. ΤΙΠΟΤΑ ποτέ δεν είναι εγγυημένο. Εάν κάποιος σας πει για ένα σχέδιο σχετικά με πετρέλαια το οποίο είναι εγγυημένο, είτε ψεύδεται είτε είναι ηλίθιος.

Πως μπορώ να εξακριβώσω αν η συναλλαγή είναι αληθινή και ασφαλής;

ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι ασφαλές στον σημερινό Κόσμο. Ο Συνταγματάρχης Καντάφι ήταν στην κορυφή του Κόσμου στις αρχές Μαρτίου του 2011. Ο πρόεδρος Μουμπάρακ ήταν σταθερά στον έλεγχο της Αιγύπτου τον Ιανουάριο του 2011. Στατιστικά το αεροπορικό ταξίδι είναι ο ασφαλέστερος διατιθέμενος τρόπος μετακίνησης, αλλά τα αεροπλάνα καμιά φορά πέφτουν. Η μόνη σταθερά στη ζωή είναι η μεταβολή.

Εξακριβώστε τι σας λέγεται. Αναλύστε τις πληροφορίες, τις οποίες διαθέτετε ΣΗΜΕΡΑ και κάντε μία εμπεριστατωμένη πρόβλεψη στο τι θα μπορεί να συμβεί αύριο. Μερικές φορές θα είστε επιτυχείς, άλλοτε όμως όχι. Το μόνο πράγμα στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε είναι να είμαστε επιτυχείς στο 60% των περιπτώσεων.

Θα λάβω νόμιμα έγγραφα;

Ναι. Αντίστοιχα με αυτά τα οποία θα λαμβάνατε αγοράζοντας οποιουδήποτε είδους ακίνητη ιδιοκτησία. Οι περισσότερες πετρελαϊκές ιδιοκτησίες διαθέτουν έγραφα πολύ πιο απλά απ’ ότι τα έγγραφα των υπολοίπων ιδιοκτησιών, τα οποία όμως είναι εξ’ ίσου ισχυρά.

Ποια η διαφορά μεταξύ ενός συμβολαίου μιας πετρελαιοπηγής και ενός τίτλου μιας ιδιοκτησίας;

Αναλόγως του είδους του Δικαιώματος που αγοράζετε ίσως να μην υπάρχει αντίστοιχος τίτλος. Με ακίνητα, τα οποία διαθέτουν τίτλους είναι παρόμοιοι.

Πως μπορώ να πληρώσω;

Με μετρητά, με επιταγή, ή με μεταφορά μέσω τραπέζης. Θα πληρώσετε για την ιδιοκτησία ΠΡΟΤΟΥ σας δοθούν οι νόμιμοι τίτλοι. Αυτό διότι είναι πολύ ευκολότερο το να διεκδικήσετε εσείς τα χρήματά σας απ ότι ο πωλητής την ιδιοκτησία του αν δεν πληρωθεί.

Σημείωση Τεύκρου: Στο σημείο αυτό θα ήθελα να γνωρίζετε πως για οποιαδήποτε μεταφορά, (επειδή ίσως είστε ασυνήθιστοι στον Αμερικάνικο τρόπο διεξαγωγής των συναλλαγών) μπορείτε να απευθύνεστε και σε εμένα προκειμένου να εξασφαλίσουμε τον τρόπο, ώστε να είστε και να νοιώθετε απολύτως ασφαλείς για την διεκπεραίωση της συναλλαγής.

Ποια είναι η προμήθεια σας και τα άλλα έξοδα;

Η προμήθειά μας καθορίζεται ανά περίπτωση και εξαρτάται και από το πόσο προσοδοφόρα είναι η ιδιοκτησία και υπολογίζεται επί της τιμής αγοράς της. Μπορεί να είναι έως και 10% εάν πρόκειται για ποσόν λιγότερο από 1,000,000 δολάρια και μικρότερη για μεγαλύτερες συναλλαγές. Παραλαμβάνουμε την προμήθεια μας εν μέρει σε μετρητά και εν μέρει σε ποσοστό της ιδιοκτησίας που αγοράζετε. Αυτό συζητείται και συμφωνείται πριν γίνει οποιαδήποτε αγορά. Δεν μας αρέσουν οι εκπλήξεις και γνωρίζουμε ότι ούτε και στον αγοραστή αρέσουν.

Σημείωση Τεύκρου: Σε κάθε περίπτωση να λάβετε υπ’ όψη σας πως στον χώρο των πετρελαίων (κι όχι μόνον) δεν είναι τι γνωρίζεις αλλά ποιόν γνωρίζεις. Θα χρειαστείτε πραγματικά πολλά κεφάλαια και θα εκτεθείτε σε κινδύνους πολύ πέραν των δεδομένων του χώρου αν κινηθείτε χωρίς “εσωτερική υποστήριξη” .

Πως και πότε θα λάβω το εισόδημα μου;

Κανονικά το εισόδημα πληρώνεται κάθε μήνα, καθώς πωλείται το πετρέλαιο. Σε μικρότερα έργα οι πληρωμές μπορεί να γίνονται ανά τρεις μήνες ή ανά 6 ή ετησίως. Αυτό διότι οι διαχειριστές (managers) δεν θέλουν να σπαταλούν τον χρόνο τους για να στέλνουν επιταγές λίγων δολαρίων. Εάν το εισόδημα είναι πάνω από 100 δολάρια τον μήνα, η πληρωμή θα γίνεται μηνιαίως. Λιγότερα από 100 δολάρια τον μήνα συνήθως δεν πληρώνονται ανά μήνα.

Τι άλλες υποχρεώσεις θα έχω;

Εάν δεν έχετε ένα Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης θα χρειαστεί να αιτηθείτε στο IRS (αντίστοιχες με τις Δ.Ο.Υ.) προκειμένου να λάβετε έναν αριθμό φορολογικού μητρώου. Αυτή είναι μία απλή συναλλαγή και μπορεί να διεκπεραιωθεί ακόμα και μέσω του internet.

Η μόνη υποχρέωση που θα έχετε είναι να πληρώνετε τον φόρο εισοδήματος από τα έσοδα της παραγωγής του πετρελαίου. Ο Διαχειριστής (manager) αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα για λογαριασμό σας.

Εάν η παραγωγή σταματήσει τι υποτίθεται πως θα έχω;

Θα συνεχίσετε να κατέχετε ότι αγοράσατε μέχρι να το πουλήσετε. Η παραγωγή πετρελαίου μπορεί να σταματήσει σήμερα αλλά να ξαναρχίσει πάλι μετά από 10 χρόνια. Το πετρέλαιο μετακινείται στο υπέδαφος από το ένα σημείο στο άλλο και μερικές πετρελαιοπηγές “επαναφορτίζονται” μετά από κάποια χρόνια. Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να πέσει και να αποφασίσετε να μην πουλάτε την μηνιαία παραγωγή σας σε χαμηλή τιμή και να προτιμήσετε να κρατήσετε το πετρέλαιο στο έδαφος, όπως κάνετε και με τα χρήματα σας στην τράπεζα.

Ποιοί είναι οι κίνδυνοι (ρίσκα);

Οι συντελεστές Κινδύνου μπορούν να γεμίσουν 50 σελίδες. ΠΑΝΤΑ πρέπει να υποθέτετε ότι ο μείζων κίνδυνος είναι να απολέσετε όλα τα χρήματα, τα οποία ξοδέψατε. Εάν αγοράσετε ένα “Δικαίωμα Διαχείρισης” οι κίνδυνοι μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτεροι από όσα ξοδέψατε. Ίσως πρέπει να απαιτηθεί να αναλάβετε τον καθαρισμό μία ς περιβαλλοντολογικής καταστροφής. Συνεπώς, να είστε προσεκτικοί στο τι αγοράζετε και να είστε σίγουροι να επενδύσετε το αναγκαίο ποσό χρημάτων προκειμένου να προσλάβετε ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ειδικούς, ώστε να εξακριβώσετε τι αγοράζετε.

Εσείς συμμετέχετε προσωπικά; Εκτίθεστε στους ίδιους κινδύνους;

Κάθε έργο είναι διαφορετικό. Μερικές φορές ναι, μερικές φορές όχι. Αυτό κυρίως εξαρτάται από τις προσδοκίες του αγοραστή.

Σημείωση:

Μπορείτε να διαβάσετε την αρθρογραφία του Κυρίου McGrew στην Αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας …Pravda (!) (οι Ρώσοι ίσως γνωρίζουν καλύτερα!):

Ο Κύριος McGrew και η εταιρία του Minc Oil LLC εδρεύει στο Ελ Πάσο του Τέξας και μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε απ’ ευθείας μαζί του στο τηλέφωνο: (001) 915-921-7255 (Το Ελ Πάσο έχει διαφορά μείον 9 ωρών) είτε μέσω e-mail: MincOil@aol.com

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)