Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Σοδοόρπ Η (=Η Πρόοδος)

Λέγεται πως η πρόοδος δεν επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση μίας λανθασμένης θεωρίας με μία σωστή, αλλά το αντίστροφο. Με την αντικατάσταση μίας λανθασμένης θεωρίας με μια ακόμα πιο λανθασμένη.

Φαίνεται πως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων η ορθότης της προηγούμενης πρότασης:

Χρειάστηκαν αιώνες να αντιληφθεί ο άνθρωπος πως η Γη είναι στρογγυλή. Τελικά είναι… επίπεδη.  Όχι! Λάθος! Είναι κοίλη, όπως μία κούπα και μέσα της βλέπουμε τα αστέρια. Είναι αυτό, το οποίο λέγεται: να την πιείς στο ποτήρι, τόσο όμορφη είναι!

Η Σελήνη ενέπνεε από την αρχαιότητα: μύθοι, μαγείες, ημερολόγια, όνειρα ερωτευμένων ζούσαν και τροφοδοτούνταν από το φεγγάρι. Μετά από αιώνες οι άνθρωποι αναπτύσσοντας τις επιστήμες και την τεχνολογία κατάφεραν να την επισκεφθούν. Κάτι, το οποίο δεν είναι τόσο φοβερό (με την έννοια, πως πρόκειται για μία μετακίνηση ενός υλικού αντικειμένου, από ένα σημείο του χώρου σε ένα άλλο και όχι μία διαστρική μεταφορά). Κι όμως ποτέ δεν συνέβη αυτό. Ήταν σκηνοθετημένο. Και όχι μόνον! Στην πραγματικότητα ΔΕΝ υπάρχει Σελήνη.

Τα εμβόλια αποτελούν ως σύλληψη και ιδέα μία ευφυέστατη προσέγγιση. Μπορεί να φαίνεται, ας την ονομάσω κάπως… τεχνητή, καθότι πρέπει να εισάγεις στο σώμα “κάτι” άλλο προκειμένου να θωρακίσεις τον οργανισμό. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σώθηκαν και σώζονται. Αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Με τον εμβολιασμό τοποθετείται ένας μικρο-επεξεργαστής, ο οποίος σε διατάζει να ΜΗΝ πιστεύεις σε αυτά. Η μόνη μου αμφιβολία είναι εάν είναι της INTEL ή της AMD. Στόχος ήταν να πωληθούν προγράμματα anti-virus. Ιδού η προέλευση του COVID-19!

Αιώνες αγώνων και ποταμοί αίματος χύθηκαν προκειμένου να αποδιώξουμε τη βασιλεία και τα απολυταρχικά πολιτεύματα. Εκεί ο στόχος ήταν μία δυναστεία, μία οικογένεια. Μετά δημιουργήθηκαν τα… κόμματα! Δε σχολιάζω περαιτέρω.

Αιώνες επί αιώνων οι προηγούμενες δυναστείες, οικογένειες, κόμματα κάθε είδους και ιδεολογίας προσπαθούσαν να θωρακίσουν την εξουσία τους με αυτό, το οποίο ονομάζουμε κράτος καταστολής. Τεράστια ποσά διατέθηκαν για την εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων και μυστικών υπηρεσιών. Στο  τέλος εφευρέθηκε η… τηλεόραση!

Σημείωση: ένα ποσοστό της τάξεως του 1 τοις χιλίοις θα θεωρήσει (και θα πιστεύει) τα προηγούμενα ως… αληθινά! Τι συμπέρασμα εξάγεται; Βλέπει πολλές ώρες…. τηλεόραση!