Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Σημείωμα σχετ. με το Ελληνικό “Xάος”

Το βασικό ανασταλτικό επιχείρημα, το οποίο προβάλλεται (αναφέρομαι σε όλους, όχι μόνο στον επενδυτικό τομέα) είναι πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι “χαώδης”, η γραφειοκρατία απίστευτη, η δημόσια διοίκηση και οι υπηρεσίες “state of the art” και όλα τα συναφή.

-Σωστά;

-Εντελώς!

Σας υπενθυμίζω μόνο πως:

Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ!

Αντικειμενικά τι ισχύει:

  • Η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα στον Κόσμο.
  • Η ασφάλεια, την οποία παρέχει είναι δεδομένη και μοναδική.
  • Υπάρχει η …Teucris! (Ωραία αυτό δεν γνωρίζω πόσο …”αντικειμενικό” είναι, αλλά …υφίσταμαι).

Εξ’ αιτίας όμως των φαινομενικών δυσκολιών αποθαρρύνεστε και δεν έρχεστε στην Ελλάδα γιατί τρομοκρατείστε από την ανεξέλεγκτη και μη διαχειρήσιμη κατάσταση.

Εκφράσεις τύπου:

Δασαρχεία, καθυστερήσεις, οι …γείτονες, οι Υπηρεσίες και άπειρα ακόμα καθιστούν την επένδυση στη Ελλάδα ή έστω την κατασκευή ενός μικρού σπιτιού ή οτιδήποτε άλλο αντίστοιχη περιπέτεια με αυτή των πρώτων εξερευνητών στην Κεντρική Αφρική.

Εδώ κάνετε ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος!

Αν θα θέλατε να επενδύσετε οπουδήποτε στον Κόσμο θα σκεφτόσαστε με τον ίδιο τρόπο; Φυσικά και όχι!

Θα διερευνούσατε τις τοπικές συνθήκες, ενδεχομένως θα προσλαμβάνατε ντόπιους και θα προχωρούσατε με τα υφιστάμενα δεδομένα. Πολύ απλό!

Γιατί λοιπόν νομίζετε ότι η Ελλάδα είναι τόσο απρόσιτη;

Προσέξτε καλά!

Δεν σπατάλησα τη ζωή μου είκοσι επτά χρόνια στις Υπηρεσίες και τις πολεοδομίες για το τίποτα. Τουλάχιστον σαράντα (40) ούτε θυμάμαι πλέον δύσκολες κατασκευές δεν έγιναν σαν παιγνίδι στην παιδική χαρά. Αλλά ΑΚΡΙΒΩΣ αυτές οι αδυναμίες είναι εκείνες, οι οποίες εμπεριείχαν και εμπεριέχουν και το τεράστιο όφελος.

Τι περιμένετε δηλαδή; Να αγοράσετε μία πετρελαιοπηγή έτοιμη ή να ψάξετε να βρείτε το πετρέλαιο; Στην πρώτη περίπτωση θα κερδίσετε 5% στην άλλη 5000%.

Οι πρωτογενείς καταστάσεις εμπεριέχουν και την υπεραξία και η Ελλάδα είναι συναρπαστική στον τομέα αυτό. Μάθετε λοιπόν:

How to win under losing issues

και μετατρέψτε όλο αυτό το αρνητικό σε πλεονέκτημα.

Δεν νομίζω ότι μπορώ να σκεφτώ καλύτερο ρητό από το προηγούμενο και το οποίο να εκφράζει με καλύτερο τρόπο τα περιθώρια κέρδους εξ’ αιτίας όλων αυτών των αδυναμιών στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης την ενότητα με το σχετικό σύντομο video:

Go ahead, make my Day

Σοβαρή Σημείωση: Δεν υπονοώ επ’ ουδενί αθέμιτες ή παράνομες μεθόδους. Κάθε άλλο! Στον κήπο όμως με τις τριανταφυλλιές αν θέλεις να φτιάξεις ανθοδέσμη προσέχεις τα αγκάθια (συνεπώς χρησιμοποιείς γάντια και ψαλίδα)!