Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

“Σαν όνειρο σαν ψέμμα” και η “Πέννα”

Όσες και όσοι με έχετε τιμήσει με την αγορά του πρώτου εκδοτικού μου έργου, το οποίο επέλεξα σκοπίμως να έχει θέμα την ερωτική ιστορία των γονιών μου και τούτο για λόγους σεβασμού στη μνήμη τους συμμετέχετε, όπως γνωρίζετε στην κλήρωση μίας καινούργιας πέννας Parker, παρόμοιας στον σχεδιασμό με αυτήν με την οποίαν γράφτηκε το βιβλίο το 1951.

Την συγκεκριμένη πέννα προσφέρει ευγενικά η αντιπροσωπεία Parker Pens Hellas. Μπορείτε να ανατρέξετε στην ανάρτηση της Teucris.net για περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε κάθε απόδειξη είναι σημειωμένο το όνομα σας και ο αριθμός βιβλίων, τα οποία αγοράσατε. Την κλήρωση δεν την έχω υλοποιήσει ακόμα, διότι ήθελα να συνδυαστεί με μία από τις επόμενες ταινίες μου και συγκεκριμένα την “Η Πέννα”, με την οποίαν το βιβλίο έχει μία… μυστικιστική σχέση!

Ενώ το πλάνο ήταν για το προηγούμενο καλοκαίρι, συνεχείς δυσκολίες και υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να ολοκληρώσω την ταινία, όπως ήθελα. Ειλικρινά δεν μπορώ να σας περιγράψω τα εμπόδια, τα οποία αντιμετωπίζω κάθε φορά όταν ετοιμάζω να υλοποιήσω ένα έργο. Σάμπως το Σύμπαν συνωμοτεί (και αντιστρέφω την ανοησία του Paulo Coelho) να ΜΗΝ γίνει αυτό, το οποίο επιθυμείς τόσο πολύ! Τουλάχιστον, αυτό έχω εισπράξει και εισπράττω με συνέπεια μέχρι ώρας – και σε κάθε -δραστηριότητα- της ζωής μου.

Αυτό μάλιστα με έχει οδηγήσει να πιστεύω (καλύτερα με έχει διδάξει θα προτιμούσα να γράψω) πως δεν είναι ούτε οι ιδέες αλλά ούτε και η ίδια η δημιουργικότητα, οι αιτίες της… δημιουργίας. Μάλλον η αντοχή στις κακουχίες είναι. Και αυτό προσέξτε το όσες/οι θέλετε διακαώς να κάνετε κάτι. Δικαιολογίες –και θεμιτές και αληθινές- να ΜΗΝ γίνει κάτι, ναι υπάρχουν άπειρες. Κίνητρο όμως μόνον ένα: ο εαυτός σας!

Οπωσδήποτε το έχω κατά νου και το έχω θέσει και σαν όρο στον εαυτό μου, προκειμένω να ασκήσω πιέσεις, ώστε να υλοποιηθεί “Η Πέννα” (η ταινία), αφού σας έχω υποσχεθεί το δώρο, το οποίο “περιμένει” δεσμευμένο στην αντιπροσωπεία!

Αυτά προς ενημέρωσή σας.

Βεβαίως κοιτάζω και τα επόμενα, τα έχω εμπρός μου και τα… ζαλίζω, διότι το μεν ένα είναι έτοιμο και πρέπει να εκδοθεί, το δε άλλο είναι στο… ζάλισμα! Είπαμε όμως!

Ακόμα τρέχω την κούρσα μετ’ εμποδίων!