4+1 σημεία, τα οποία θα ήθελα να σχολιάσω:
1. Το Μίσος
Την δολοφονία της 13χρονης εβραιοπούλας από ένα 19χρονο με μαχαίρι… Τι σκοτεινό μυαλό… και τι θλιβερό περιστατικό. Προφανώς ένα άκρως διαταραγμένο άτομο (ένα 19χρονο παιδί) υπό τις ιαχές του μίσους προκάλεσε γι άλλη μία φορά απέραντη δυστυχία…
Το μίσος δεν οδηγεί πουθενά…
2. 胡說
Το ταξίδι στην Κίνα. Πριν από τρία έτη σχεδόν (24-6-2013) είχα σχολιάσει την γελοιότητα του τότε ταξιδιού της Ελληνικής διαχειριστικής ηγεσίας στην Κίνα. Δεν άλλαξε τίποτα ή μάλλον άλλαξαν πάρα πολλά προς το χειρότερο. Προφανώς η Κίνα είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός για του Έλληνες πολιτικούς. Ο σχετικός σύνδεσμος:
Κινεζικές Επενδύσεις στην Ελλάδα
中國在希臘的投資
Α! Τι σημαίνει η κινέζικη λέξη του τίτλου; (Ανοησίες, αυτό σημαίνει).
3. Περί Ευρώ
Υπάρχει η εσφαλμένη εντύπωση, πως πρώτη φορά στην ιστορία της η Ευρώπη διαθέτει κοινό νόμισμα. Αυτό δεν είναι αληθές. Η Ευρώπη διέθετε ήδη από την εποχή του Καρλομάγνου το 750 περίπου το αργυρό δηνάριο.
Στην συνέχεια και μέχρι τα τέλη του Μεσαίωνα το κοινό νόμισμα της εποχής ήταν το χρυσό φιορίνι. Η ενωμένη Ευρώπη δεν ορίζεται από ένα κοινό νόμισμα.
4. Οι Τομάτες
Όταν από έναν τοματόκηπο, ο οποίος διαθέτει 100 τομάτες, απαιτείς 200 (και μάλιστα έχοντας απαγορεύσει το λίπασμα, το νερό και την πρόσβαση στον καλλιεργητή και αφού προηγουμένως τον έχεις ρημάξει) είτε είσαι ηλίθιος είτε έχεις σκοπό να τον υφαρπάξεις και να τον υποδουλώσεις. Πόσα στοίχημα ότι ισχύει το δεύτερο;
4+1. Δυστυχώς για άλλο ένα έτος, η χώρα μας εξακολουθεί να είναι ανάμεσα σε αυτές με τους πλέον δυστυχισμένους κατοίκους. Αυτό αποτελεί “ύβρη” κατά τη γνώμη μου προς την ζωή. Τούτο ανεξαρτήτως συνθηκών, διότι ας μην ξεχνάμε ποτέ, πως κάθε ένας είναι δημιουργός της μοίρας του.