Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Πως να κερδίσετε από υπάρχοντα ακίνητα

(Ουσιαστικές & απλές επενδυτικές συμβουλές περιόδου κρίσης για υφιστάμενα ακίνητα).

Έχω πάρα πολλές φορές γράψει, πως τα ακίνητα υφίστανται μία κατασυκοφάντηση και απαξίωση άνευ προηγουμένου τα τελευταία μνημονικά χρόνια. Ωστόσο δεν θα πάψω να επαναλαμβάνω πως ο συνδυασμός ανθρώπινης δραστηριότητας και ακινήτου είναι ασυναγώνιστος,

Κανένα ακίνητο δεν έχει νόημα αποκομμένο από τον άνθρωπο. Από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Σε συνδυασμό όμως με τον άνθρωπο σημαίνει τα πάντα. Τα ακίνητα δεν αποτελούν πολυτέλεια. Είναι όπως η τροφή. Απόλυτη ανάγκη. Εάν ο άνθρωπος πάψει να έχει υλική υπόσταση, τότε δεν θα έχουν κανένα νόημα…. αλλά μέχρι τότε…

Ο αγαπητός μου φίλος (πλέον, διότι γνωριστήκαμε επαγγελματικά πρώτα) Αχιλλέας Ευθυμίου το έχει αντιληφθεί αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Οδοντίατρος και με ειδίκευση στην παιδική οδοντιατρική αξιοποιεί το πατρογονικό ακίνητό του  επενδύοντας κυρίως στην επιστήμη του.

Μία πολύ χαρακτηριστική όμορφη πέτρινη μονοκατοικία στο κέντρο του Ασπροπύργου με οικοδομικές άδεις από το 1912 και 1937 παρακαλώ (και διαθέτει και τα πρωτότυπα) θα μεταβληθεί σε ένα κομψότατο οδοντιατρείο και ταυτόχρονα studio/κατοικία.

Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη επένδυση·  και τούτο, διότι η αποκατάσταση και διατήρηση ενός οικογενειακού και ιστορικού κτίσματος με την επιστήμη του προσθέτει στην ιστορία..

Το έργο είναι εγγενώς δύσκολο, όπως όλες οι αποκαταστάσεις αλλά η προσμονή ενός πολύ όμορφου ιστορικού αρχιτεκτονήματος εφοδιασμένου να επιζήσει για τις επόμενες δεκαετίες μου δίνει τεράστια χαρά.

Είμαι απόλυτα σίγουρος πως ο Αχιλλέα πράττει το καλύτερο. Με προϋπολογισμό, όσο η αγορά ενός καινούργιου απρόσωπου διαμερίσματος με μόνο ποσοστά επί του οικοπέδου και τίποτα άλλο, ο Αχιλλέας θα αναβαθμίσει και θα δώσει ζωή πάλι σε ένα σπουδαίο ακίνητο, το οποίο θα αποδώσει πολύ σύντομα και το κόστος αποκατάστασης αλλά και συντήρησης του. Και τούτο λόγω του συνδυασμού επιστήμης του ιδιοκτήτη του. Η διατήρηση και ο σεβασμός της ιστορικής μνήμης είναι η πλέον αξιόπιστη επιλογή. Θα είναι σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση μόλις όλη αυτή η μνημονική φρενίτιδα περάσει και προσέξτε πολύ παρακαλώ τις προβλέψεις σας…

Εύχομαι καλή αρχή και ένα καινούργιο έργο-κόσμημα …

Δείτε και τις πρώτες φωτογραφίες του με την περιγραφή τους…

  

  

(Γενική άποψη κτιρίου, κατεδαφίζοντας την παλαιά πλάκα και δείτε λεπτομέρειες εδώ, λεπτομέρεια θεμελίωσης με ξύλινο δάπεδο, δομή τοίχων).

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)