Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Πως Κερδίζεις από ένα “Μειονεκτικό” (λόγω περιοχής) Οικόπεδο

(…και μάλιστα αυτή την εποχή)

Σε αυτή την ιστο-σελίδα δύο είναι τα δεδομένα:

Οτιδήποτε γράφω, το γράφω με απόλυτη ειλικρίνεια και το πιστεύω και δεύτερον το έχω ήδη εφαρμόσει ο ίδιος για εμένα. Διότι έχω τονίσει σε κάθε περίπτωση πως “συμβουλές”, οι οποίες αφορούν τους “άλλους” είναι τουλάχιστον κακοήθεις και εξαιρετικά επικίνδυνες,,,

Εδώ αυτό δεν ισχύει! Αντιθέτως! Ένας καλά, όλοι καλύτερα και ο ένας ακόμα περισσότερο.

Αλλά στοπ με όλα τα προηγούμενα…

Στις φωτογραφίες σας δείχνω μία δική μου κατασκευή. Ας μην το κρύψω. Το οικόπεδο ευρίσκεται σε μία ¨κακή” περιοχή, το ίδιο όμως είναι “καλό” (γωνιακό, επίπεδο και με σχετικά ανοιχτό ορίζοντα).

Η επιλογή της αρχιτεκτονικής λύσης ήταν απλή. Τίποτα το εξεζητημένο ή το προκλητικό. Προσωπικά είχα στο νου μου μιά πολύ πιο προχωρημένη αρχιτεκτονική προσέγγιση. Ωστόσο λόγοι μη δυνάμενοι να εξηγηθούν τώρα) επέβαλλαν μία περισσότερο συμβατική σχεδίαση. Το κτίσμα δεν είναι χρωματισμένο. Αντιθέτως είναι η υφή του σοβά τέτοια, ώστε να είναι σε όλη του την δομή ο ίδιος… Αυτό παρεμπιπτόντως δημιουργεί πανέμορφες αντιθέσεις ανάλογα με τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες και την πρόπτωση του ηλιακού φωτός: πρακτικά το σπίτι ποτέ δεν είναι το ίδιο…

Που καταλήγουν όλα αυτά;

Η περιοχή ήταν αρκετά (έως πολύ υποβαθμισμένη)… Με την κατασκευή ενός ξεχωριστού και όμορφου (συμβατικού έστω) κτίσματος απέκτησε μία δυναμική… Το πλάνο ήταν να αγορασθούν και τα γύρω οικόπεδα (σποραδικά) όχι κατ΄ ανάγκην γειτονικά) και να χτίζονται αντίστοιχου επιπέδου κατασκευές… Η γειτονιά σε λίγα χρόνια θα αναβαθμιζόταν και το επιχειρηματικό όφελος από υπεραξίες θα ήταν ιδιαίτερα υψηλό (τα περί φόρων ακινήτων δεν τα υπολογίζω καθόλου, διότι η λογική μου ήταν και είναι πάντα να έχεις και να δίνεις)…

Το επιχειρηματικό αυτό πλάνο υλοποιήθηκε όχι όμως από εμένα, ούτε ακριβώς από κάποιον άλλον. Η δυναμική ωστόσο αυτής της κατασκευής οδήγησε τους άλλους ιδιοκτήτες σε έναν “άτυπο” και “ήπιο” συναγωνισμό με αποτέλεσμα η περιοχή αυτή τη στιγμή να διαθέτει μεγάλο αριθμό όμορφων κτιρίων και να έχει τροποποιήσει τον χαρακτήρα της (προς οικονομικό όφελος όλων).

Σκεφθείτε λοιπόν αυτήν την περίοδο το αντίστοιχο σε μία οποιαδήποτε αστική περιοχή στην Ελλάδα. Μην ξεχνάτε πως οι κατασκευές δεν είναι “απεριόριστης” χρονικής διάρκειας, αλλά έχουν χρόνο ωφέλιμης ζωής περίπου 50 έτη (ναι αυτή είναι η αλήθεια)…

Με δεδομένα τις νέες τάσεις και απαιτήσεις καθώς και την ιδιαίτερα χαμηλή αξία γης σε υποβαθμισμένες περιοχές καθώς και το αντίστοιχα χαμηλότερο κόστος κατασκευής θεωρώ πως με ένα πολύ ρεαλιστικό ποσόν κάποιος μπορεί να αποκτήσει μία πολύ ισχυρή οικονομική περιουσία.

Πιο κατάλληλη χρονική περίοδος δεν υπάρχει…

Προσωπικά επειδή στερούμαι και εγώ ρευστότητας και γνωρίζω πως οι τράπεζες πρέπει να δανειοδοτήσουν (τους …εναπομείναντας!) προκειμένου να αρχίζουν (και πάλι) να κερδίζουν, άλλωστε δεν έχουν ελπίδα, είμαι διατεθειμένος να προβώ σε αυτή την κίνηση.

Μόλις σας αποκάλυψα ένα από τα επόμενα επιχειρηματικά μου σχέδια.

“Επίθεση” λοιπόν σε περιοχές, οι οποίες έχουν πάρει την …”κάτω βόλτα”. Η Αθήνα ειδικά και μάλιστα στο κέντρο της βρίθει από αυτές.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)