Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Προσπερνώντας την… Ανάπτυξη

Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2008, όταν πραγματικά άρχισε η “κρίση” και κυρίως μετά το 2011 ακούω συνεχώς για την περιβόητη ανάπτυξη. Ήλθε, θα έλθει, έρχεται, είναι δίπλα μας κ.ο.κ. Όποιος περιμένει να έλθει η ανάπτυξη είναι σαν να περιμένει στην πόρτα του σπιτιού του να έλθει το… ηλεκτρικό ρεύμα.

Η ανάπτυξη, ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών, είναι κάτι προσωπικό, όπως η επιτυχία και η αποτυχία (τα έχω γράψει πολλές φορές αυτά).

Θυμόσαστε το έργο στον Ασπρόπυργο;

Εκεί ο αγαπητός μου φίλος Achilleas Efthimiou μάλλον δεν την… περίμενε. Έπραξε το… αδιανόητο αλλά και αυτονόητο! Προχώρησε εν μέσω βαθύτατης κρίσης και αποκατέστησε το θαυμάσιο σπίτι του στο κέντρο του Ασπροπύργου.

Δεν επένδυσε ακριβώς στο ακίνητο.

Επένδυσε στην εργασία του (οδοντίατρος με ειδικότητα και στην παιδική χειρουργική οδοντιατρική, διόρθωσέ με Αχιλλέα, εάν δεν το γράφω σωστά).

Το έργο σύντομα ολοκληρώνεται και πως “μεταφράζω” την κίνηση του;

Κίνηση απόλυτης εμπιστοσύνης στην επαγγελματική του επάρκεια αφ’ ενός και αφ’ ετέρου αξιοποίηση με τον καλύτερο τρόπο της περιουσίας του ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ! Το τονίζω αυτό!

Λοιπόν στοιχηματίζω –και φυσικά το γνωρίζει πολύ καλά αυτό Αχιλλέας- πως σε ελάχιστο χρόνο η κοινωνία του Ασπροπύργου θα εκτιμήσει δεόντως αυτή την κίνηση αυτή και το έργο θα αποσβέσει (με έντιμο τρόπο) πλήρως και πολύ σύντομα το κόστος του, ενώ ήδη η τρέχουσα αξία του έχει τουλάχιστον διπλασιαστεί.

Φυσικά ο Αχιλλέας επένδυσε για να μείνει εκεί και να αναπτυχθεί.

Οι “άλλοι” ας περιμένουν την… ανάπτυξη.

Δείτε σημερινές φωτογραφίες από την τοποθέτηση των κουφωμάτων και κάποιες λεπτομέρειες. Αναμονή για το τελικό αποτέλεσμα και την συνολική εικόνα.

Μπράβο Αχιλλέα και ευχαριστώ για την εξαίρετη συνεργασία μας και την αμέριστη εμπιστοσύνη.

Φεύγω τώρα από το γραφείο. Έχω ραντεβού με την ανάπτυξη!

 

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)