Προς Καχύποπτους ή/και Μεγάλους (άνω των 67) ή/και Απογοητευμένους

Τρία σπουδαία διδάγματα/συμπεράσματα:

1. Για όσες/ους νομίζουν πως οι αξίες χάθηκαν:

Εμπιστεύτηκα ένα νέο παιδί (20 ετών περίπου), χωρίς να το γνωρίζω καθόλου. Και σε θέμα σοβαρό και με οικονομικό περιεχόμενο. Σκέφτηκα πως εάν χάσω την εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους και δη στους νέους απέτυχα πλήρως.

Κέρδισα!

Πέρα από τις γνωστές θεωρίες μηδενισμού και απαξίωσης η πραγματικότητα είναι πολύ καλύτερη απ’ όσο νομίζετε. Απλά αντανακλάται ΚΑΙ στον δικό σας καθρέφτη.

Εμπιστεύεστε τους Ανθρώπους!

2. Για όσες/ους νομίζουν πως επειδή είναι ηλικιακά μεγάλοι (άνω των 67) “τελείωσαν”:

Αντιγράφω από μία σπουδαία Ιστορία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου:

“Ο Χ την 22α Αυγούστου του έτους 1914 δεν έχει καμία ιδέα, ότι η μοίρα του επιφυλάσσει αποτόμως στο εξηκοστό έβδομο έτος της ηλικίας του μία καταπληκτική σταδιοδρομία”.

Ποιος ήταν ο Χ; Τι σημασία έχει; Σημειώστε το μήνυμα. Πάντως ο Χ έγινε Πρόεδρος υπερδύναμης από… συνταξιούχος (και μακροχρονίως) στρατιωτικός!

3. Για όσες/ους νοιώθουν απογοητευμένοι (γενικώς):

Αντιγράφω τώρα από ένα άλλο βιβλίο, χωρίς να σας αποκαλύπτω το όνομα εκείνου στον οποίον αναφέρεται:

“Ήταν ακόμα άρρωστος και φοβερά απογοητευμένος. Ρυτιδωμένος και γκριζομάλλης, χωρίς καθόλου χρήματα, κάπως πενιχρά ντυμένος και μπατίρης, χωρίς φίλους, ύποπτος εξ’ ίσου για τους (όνομα των ομοεθνών του) και για τους (όνομα μιας υπερδύναμης), τριγυρνούσε άσκοπα στους δρόμους ή καθόταν στα καφενεία, σκυθρωπός και χωρίς νεύρο, χωρίς ελπίδες ή σχέδια”.

Εάν γνωρίζατε ποιόν περιγράφει η προηγούμενη θλιβερή περιγραφή θα σας πήγαιναν με βαρύτατο εγκεφαλικό στα επείγοντα… (και αφορά πρόσωπο με τεράστια επιρροή στην παγκόσμια ιστορία των προηγούμενων 100-120 ετών).

Συνεχίστε λοιπόν να μην πιστεύετε σε τίποτα, πως χάθηκαν όλα, εξακολουθήστε να χάνετε την εμπιστοσύνη σας στους ανθρώπους και εάν είσαστε και 67 ετών και άνω να νομίζετε πως όλα τελείωσαν και δεν σας περιμένει τίποτα σπουδαίο στη ζωή σας.

Για τους 67 και κάτω “κρατάω μαχαίρι” εάν ακούσω ανοησίες.

Επίσης συνεχίστε να απογοητεύεστε από την σημερινή σας (όποια) κατάσταση και γενικώς από την περιρρέουσα (όντως άθλια, δεν διαφωνώ) κατάσταση.

Εάν σκέφτεστε όπως προηγουμένως, αλλάξτε τρόπο ΤΩΡΑ!

Προσέξτε αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι. Το θέμα είναι ζήτημα αντοχής αλλά και σπουδαίας πίστης.

Όλα τα υπόλοιπα είναι ασήμαντες περιστασιακές λεπτομέρειες…