Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Ποιός Κορωνοϊός;

Παιδιά! Ο εγκέφαλός μου κοντεύει να εκτιναχθεί, εάν δεν είναι ήδη σε τροχιά και αυτή όχι γύρω από τη Γη, αλλά από τον… Κρόνο! Λοιπόν! Τρία πράγματα (με τυχαία σειρά):

  1. Διαπιστώνω πως εμφανίζεται ένα “κίνημα” υφέρπουσας ανυπακοής και αμφισβήτησης στα μέτρα για τη δημόσια υγεία. Οι αιτιολογίες και οι εξηγήσεις από απίθανες έως δόλιες. Μη τήρηση ευλαβικά των μέτρων ίσον εκατόμβες νεκρών και μεταξύ αυτών ενδεχομένως των γονιών σας, των παιδιών σας ή και του εαυτού σας. Αλλά η ζωή βλέπετε δεν είναι δίκαιη και είναι άγνωστο ποιοι θα πληρώσουν την αθλιότητα και ηλιθιότητα αυτών των ατόμων. Ταρακουνήστε τους να ξυπνήσουν! Υπάρχει εδώ μία ελπίς.
  2. Διαπιστώνω επίσης ένα κύμα απίστευτων επίσης θεωριών συνωμοσίας. Παιδιά είναι απλό. Εάν πιστεύετε κάτι πέραν του προφανούς τότε έχετε κόψει άλυσο· και δεν υπάρχει επιστροφή. Εάν με ερωτήσει ένα παιδί τι να σπουδάσει θα του απαντήσω ευθέως: “ψυχιατρική παιδί μου, θα έχεις απεριόριστη πελατεία”. Και εάν με ερωτήσει κάποιος σε τι να επενδύσει θα του υποδείξω να κατασκευάσει… ψυχιατρικά ιδρύματα. Εδώ δεν περιμένω να πείσω βέβαια κανέναν. Η άλυσος τρέχει στα βουνά. Καμία ελπίς.
  3. Ο παρανοϊκός υπαρχηγός των ναζί στην Ελλάδα σε κανάλι του, όπως συμπτωματικά έκανε το λάθος το YouTube και το εμφάνισε στην οθόνη μου, έχει άνω των 700 χιλιάδων προβολών (!) μέσα σε μόλις μία εβδομάδα! Και το δεύτερο μέρος με τον περισπούδαστο τίτλο (όπως και το πρώτο) “Όλη η Αλήθεια Για τον Κορωνοϊό” σε μία ημέρα άλλες… εκατό χιλιάδες θεάσεις! Εδώ δεν μιλάμε καν για ελπίδα…

Ποιος κορωνοϊός… και πράσινα άλογα (green horses)…

Παρατήρηση: σχόλια με αντιρρήσεις διαγράφονται επί τόπου στην καλύτερη εκδοχή. Και δεν σας κρύβω ότι σκέφτηκα να μην γράψω τίποτα, αλλά επειδή πιστεύω πως ένας κούκος φέρνει όχι μόνο την άνοιξη, αλλά και όποια εποχή απαιτήσει το δημοσιεύω. Υπάρχουν ευτυχώς όμως και πάρα πολλοί κούκοι, οι οποίοι συμφωνούν με τις διαπιστώσεις μου και πρέπει να δυναμώσει η φωνή τους (για να μην εκτιναχθούμε όλοι όχι στον Κρόνο, αλλά στις… μαύρες τρύπες του Γαλαξία)! Ουφ!