Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Πιθανότητα 4ου Κύματος Covid-19

Δεν είμαι ιατρός, ούτε έχω στην κατοχή μου στατιστικά στοιχεία ή επίσημα δεδομένα. Ωστόσο θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής:

Ο εμβολιασμός προκειμένου μία κοινότητα να αποκτήσει τοίχος ανοσίας απαιτεί ένα πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων. Δεδομένου ότι και τα εμβόλια έχουν ποσοστό επιτυχίας, ας υποθέσουμε 90% κάποιοι θα ασθενήσουν, έστω και με ελαφρά συμπτώματα.

Εάν το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι όμως υψηλό, τότε θα έχουμε μία ροή ασθενούντων προερχόμενη από αυτό το τμήμα. Εάν εν τω μεταξύ εμφανισθεί κάποια μετάλλαξη κάπου αλλού, η οποία θα είναι περισσότερο ανθεκτική, προφανώς το ποσοστό επιτυχίας των εμβολίων θα μειωθεί. Συνδυασμός τώρα και των δύο ενδέχεται να δημιουργήσει εκ νέου μία ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τη γενική χαλάρωση και την απατηλή σιγουριά πως ο Covid-19 είναι παρελθόν δεν αποκλείεται καθόλου κατά τη γνώμη μου ένα νέο lockdown.

Επειδή κυκλοφορούν και επηρεάζουν σε ένα βαθμό θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες αδυνατίζουν την πίστη ακόμα και υγιώς σκεπτομένων τότε δεν είναι απίθανο να συμβούν απρόβλεπτα γεγονότα.

Είχα γράψει στο παρελθόν, πως ο εμβολιασμός είναι στην καδιά μας· και ο Covid-19 από την άλλη πλευρά είναι ένας ιός, ο οποίος θεωρητικά θα δημιουργούσε ισχυρότερη κοινωνική συνοχή και βελτίωση των ανθρωπίνων ιδανικών. Θυμηθείτε το πρώτο lockdown πώς αντιμετωπίσθηκε και είχε επιτυχία.

Η φωτιά στην Κορινθία αυτές τις ημέρες κατέδειξε για άλλη μία φορά, πως μία ηλιθιότητα (το να ανάψεις φωτιά σε ελαιώνα για να κάψεις ξερά ξύλα σχεδόν καλοκαίρι) οδήγησε και οδηγεί σε μία πολύ μεγάλη φυσική καταστροφή. Εδώ είναι το πραγματικό πρόβλημα και όχι τόσο ο Covid-19.

Η τελευταία παράγραφος δεν ισχύει για εκείνους, οι οποίοι έχασαν δικούς τους ανθρώπους ή πέρασαν το Γολγοθά μίας Μ.Ε.Θ.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)