Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Περί της Ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού

Κατ΄ αρχάς να θέσω το πραγματικό ζήτημα, την ουσία της υπόθεσης:

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως η όλη συζήτηση περιστρέφεται στο πώς θα εντοπίσουν τα κόμματα τις ψήφους, οι οποίες θα είναι υπέρ τους. Τελεία και παύλα. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως παρά (νόμισμα) δε δίνουν τα κόμματα για τους Έλληνες του εξωτερικού, τους ομογενείς, μετανάστες, οτιδήποτε, όπως επίσης παρά (κι άλλο νόμισμα) δε δίνουν ΚΑΙ για τους Έλληνες του… εσωτερικού.

Εάν ένα κόμμα γνώριζε με κάποιον τρόπο, πως οι ψήφοι του εξωτερικού σε ένα μεγάλο ποσοστό θα ήταν υπέρ του ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως θα ήταν υπέρ της επιστολικής,… αποστολικής, δια πνεύματος, δια τηλεπάθειας κλπ ψήφου. Επειδή όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο ψάχνουν τρόπους να το ελέγξουν. Αυτό τους απασχολεί ανεξαιρέτως όλους και η “αγάπη” για τους εκτός Ελλάδος είναι μπαρούφα.

Επί πλέον εάν εδώ ισχύει η λογική του “γιδιού” δεν είναι εύκολο να ισχύσει το ίδιο και για τους εκτός. Η Ελληνική εσωστρέφεια είναι επιθυμητή από τα κόμματα, ώστε οι ψηφοφόροι να είναι πλήρως αποβλακωμένοι από τα της Ελληνικής πραγματικότητας, η οποία παρεμπιπτόντως ΔΕΝ είναι ο κανών διεθνώς. Δύσκολο να επιτευχθεί αυτό και για κάποιους, οι οποίοι βλέπουν και άλλα πράγματα, (όχι πως είναι αλλού παράδεισοι, ούτε για αστείο, αλλά είναι δ ι α φ ο ρ ε τ ι κ ά)!

Κατ΄ εμέ είναι τόσο απλό. Όποιος είναι Έλληνας θα πρέπει να μπορεί να ψηφίζει οπουδήποτε είτε αυτοπροσώπως στις πρεσβείες και τα προξενεία είτε δια της επιστολικής ψήφου.

Εάν πάλι οι φωστήρες εντός κόπτονται τόσο πολύ για την… Ελληνικότητα των Ελλήνων του εξωτερικού και ό,τι δήθεν δεν γνωρίζουν τα Ελληνικά πράγματα (ευτυχώς γι΄αυτούς!) και συνεπώς δεν θα έχουν ευθυκρισία (όπως έχουν οι… εντός –γέλως πικρός-) τότε ας επιβάλλουν την βάρβαρη αρχή πολλών Ασιατικών κυρίως κρατών, τα οποία δεν αναγνωρίζουν διπλή ιθαγένεια. Εάν κάποιος Ιάπων, Ινδός ή Κινέζος αποκτήσει άλλη ιθαγένεια χάνει αυτομάτως την εκ γενετής αποκτηθείσα. Οι έχοντες διπλές ιθαγένειες να επιλέξουν ποια εκ των δύο, τριών, πέντε, εικοσιπέντε επιθυμούν.

Αυτό όμως θα εμπεριείχε τον σοβαρότατο “κίνδυνο” οι Έλληνες της… Ελλάδος να τρέξουν μεθ΄ αλαλαγμών και ενθουσιασμού να αποκτήσουν κάποια άλλη ιθαγένεια, προκειμένου να απαλλαγούν από τους φόρους δουλείας, την κοροϊδία και τα συναφή, ώστε μετά από λίγο η Ελλάς θα έμενε χωρίς… πληθυσμό με μόνα τα κομματικά στελέχη να αυτο… ψηφίζονται!

Ως εκ τούτου, ας αφήσουμε την σαχλαμαρολογία!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)