Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Περί της Ευστοχίας των Προβλέψεων

Νοιώθω βέβαια κάποια αμηχανία γράφοντας αυτό το σημείωμα. Τούτο, διότι κατά κάποιο τρόπο “ευλογώ τα γένια μου”, τα οποία παρεμπιπτόντως πλέον δεν έχω! Αναφέρομαι στις εξαιρετικά εύστοχες προβλέψεις και πολιτικές αναλύσεις της Teucris Delphi. Επειδή είναι όλα δημοσιευμένα και καταγεγραμμένα δεν υπάρχει ζήτημα αναξιοπιστίας.

Αυτό με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις στο Euro group. Αρκετοί γνωστοί μου με ερωτούν πως φαίνεται και γνωρίζω τόσο καλά και σε χρονικό ορίζοντα δύο ετών τα μελλούμενα. Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή:

Δεν τα γνωρίζω!

Αλλά όπως γνωρίζω πως το 97% των κυβερνήσεων παγκοσμίως χρησιμοποιούν Mercedes-Benz και μάλιστα την S-class και πως ΟΛΕΣ οι Αφρικανικές το ίδιο εάν με ερωτήσετε τι αυτοκίνητο θα επιλέξει η κυβέρνηση του Σουδάν για τις μετακινήσεις των υπουργών της θα απαντήσω αμέσως το προηγούμενο. Σημαίνει πως το γνώριζα; Όχι! Γνωρίζω όμως τις συμπεριφορές και την ψυχολογία των ατόμων. Τόσο, μα τόσο απλό και καθόλου μεταφυσικό!

Το ίδιο και στην περίπτωσή μας!

Στην Ελλάδα ωστόσο γίνεται ένα από τα μνημειώδη σφάλματα της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Περιμένουμε να… “δούμε τι θα γίνει” για να αποφασίσουμε για τις ΔΙΚΕΣ μας πράξεις. Αυτό οδηγεί σε μία μοιρολατρία και άφεση του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ μέλλοντος και της δικής μας ζωής στις διαθέσεις των άλλων. Εάν από το να μηδενίσουμε την οικονομία μας “περιμένοντας τι θα γίνει με την περιβόητη αξιολόγηση” κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν και εφικτό να βελτιώσουμε την κατάστασή μας το (απολύτως αναμενόμενο) αποτέλεσμα της αξιολόγησης δεν θα είχε κανένα νόημα. Ενώ τώρα, συνέβη αυτό, το οποίο γνωρίζαμε εδώ και δύο έτη και χάθηκε και αυτό το διάστημα στην αναμονή και όχι στην δράση• μην αντιλέγετε, το βλέπω καθημερινά γύρω μου στις συμπεριφορές και αντιδράσεις.

Teucris Delphi λοιπόν και “ζουμερό χαβιάρι” αντί για “ξερό ψωμί” εάν θέλετε να δημιουργείτε το δικό σας μέλλον και όχι φυσικά με αυτά, τα οποία γράφω, αλλά με την προτροπή για δράση! Μην ξεχνάτε πως στις “3 Μοίρες” ο άνθρωπός μας άλλαξε την μοίρα του, δεν περίμενε “να δει τι θα γίνει” για να δράσει. Έδρασε! Ανταμείφτηκε και κατανόησε το νόημα της ζωής!

Αναμονή όμως και για την συνέχεια! Οι “3 Μοίρες” (ΙΙ) κλώθουν το κουβάρι τους!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)