Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Περί Αποτυχίας

Περί Αποτυχίας (όπως το προηγούμενο γράμμα προς τον Albert Einstein)

Λόγω μεγάλης ειδικότητάς μου στις αποτυχίες, σας συνιστώ να αποτυγχάνετε χωρίς άγχος και τύψεις. Η ζωή είναι δομημένη ούτως ή άλλως στο plan B. Όσο και να αγωνίζεστε για το plan A, το… B θα προκύψει! Συνεπώς λειτουργώντας με συνέπεια στο plan B (δηλαδή αποτυγχάνοντας συνεχώς), επειδή και το plan B θα υποστεί τις επιδράσεις του εαυτού του θα αστοχήσει και το ίδιο. Η αστοχία όμως του plan B (αποτυχίες) είναι το plan A (επιτυχίες). Υπάρχει τέλος και η πολύ μικρή πιθανότητα του plan XW (δεν θα σας το εξηγήσω), όταν αποτυγχάνετε χαρακτηριστικά και παντού.
Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα του plan XL (πάλι δεν θα σας το εξηγήσω), η οποία σας οδηγεί σε μία αναζήτηση νέων αποτυχιών, οι οποίες όμως δεν είναι ρυθμισμένες να σας συμβούν. Απλώς επειδή πιστεύετε πως είστε “καταραμένες/οι”, αγνοείτε κάθε άλλη εκδοχή και επιλέγετε εσείς πλέον, την χειρότερη.

Επίσης να γνωρίζετε ότι οι αποτυχίες δεν λειτουργούν διαδραστικά, όπως η απογοήτευση. Με την δική σας απογοήτευση, κερδίζει κάποια/οιος άλλος, ενώ με τις δικές σας αποτυχίες απλά χάνετε μόνο εσείς. Έχει σπουδαία σημασία αυτή η τελευταία πρόταση.

Συνεπώς ας αποτυγχάνετε, μην απογοητεύεστε όμως.

Σας αφήνω τώρα· πηγαίνω να εφαρμόσω το πλάνο των σημερινών… αποτυχιών!