Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ο Donald Trump και η Ελλάδα

 

8 Νοεμβρίου 2016: Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στις Η.Π.Α. και την εκλογή του Donald Trump στην Προεδρία διαβάστε εάν θα πρέπει να ανησυχείτε ή όχι:

Περί των Εκλογών (και του αποτελέσματος) στις Η.Π.Α.
(Ντόναλντ Τραμπ – Ελλάδα και Ευρώπη)

(με χιούμορ)

Δεν είμαι σίγουρος εάν το έχω γράψει και στο παρελθόν, αλλά άποψη μου είναι πως η Ελληνική νοοτροπία (και κοινωνία) είναι πολύ κοντά στην Αμερικάνικη παρά στην Ευρωπαϊκή. Ναι μεν γεωγραφικά η χώρα μας είναι στην Ευρώπη (ακόμα και το όνομα της έδωσε), ωστόσο παρά τον αντι-αμερικανισμό και την πικρή γεύση, προσωπικά πιστεύω πως πλησιάζει πάρα πολύ τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή βέβαια είναι υποκειμενική μου άποψη.

Δεν με απασχολεί σε αυτή την ανάρτηση εάν ο Donald Trump εκλεγεί πρόεδρος των Η.Π.Α. Με απασχολεί όμως η σχέση του με την Ελλάδα, αλλά όχι όπως ακριβώς ίσως νομίζετε.

Λοιπόν!

Το κτίριο των φωτογραφιών μου είναι ένα από τα πολλά ιδιοκτησίας του Donald Trump. Ονομάζεται (προφανώς!) Trump World Tower. Το σχεδίασε ο γνωστός Έλλην αρχιτέκτων Κώστας Κονδύλης και δεν είναι το μοναδικό κτίριο του Trump, το οποίο ανέλαβε (συγκεκριμένα αποκατέστησε και την πρόσοψη του γνωστού ουρανοξύστη της πρώην Gulf+Western).

Αλλά, το πιο ωραίο αφορά τον τρόπο κατασκευής (εννοώ από πολεοδομικής απόψεως) του ουρανοξύστη. Προκειμένου να αποκτήσει το μεγάλο ύψος του (είναι το δεύτερο υψηλότερο κτίριο διαμερισμάτων στον κόσμο, μετά τον ουρανοξύστη στο Dubai) ο Trump αγόρασε το δικαίωμα υψούν των γειτονικών οικοπέδων και κτιρίων! Τον αέρα δηλαδή, κάτι σαν την δική μας μεταφορά δόμησης!

Ο συνδυασμός είναι αχτύπητος!

Παρεμπιπτόντως το συγκεκριμένο κτίριο είναι κατασκευασμένο, (ο δομικός σκελετός του εννοώ) από οπλισμένο σκυρόδεμα (beton) και όχι από χάλυβα, ως είθισται και τούτο προκειμένου να αντέξει τις φοβερές ανεμοπιέσεις• τούτο, διότι είναι πολύ υψηλό και λεπτό (μεγάλος βαθμός λυγηρότητας, όπως λέγεται).

Το τελευταίο;

Επειδή, νομίζω πως θα συμφωνείτε, η πρόσοψη του είναι εντελώς ουδέτερη και χωρίς καμία προσωπικότητα και επειδή γειτνιάζει με τα αρχιτεκτονήματα του συγκροτήματος των Ηνωμένων Εθνών υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις για την κατασκευή του!

Τα συστατικά τα έχουμε όλα:

1. Έλληνας αρχιτέκτων.
2. Ουδέτερη πρόσοψη σχεδιαστικά.
3. Πολεοδομική άδεια με “Ελληνικής” έμπνευσης μεθόδους!
4. Κατασκευή από beton (σκεφτείτε το ως… καρα-γιαπί)!
5. Αντιδράσεις από τους… γείτονες!
6. “Μάγκας” εργολάβος (Donald Trump) -κυρίως-!

Ε! Τι άλλο θέλετε;

Εάν εκλεγεί πρόεδρος από 1ης Ιανουαρίου 2017, (όταν θα αναλάβει τα καθήκοντά του επισήμως) σας παρακαλώ πολύ θα μπορείτε να με βρείτε μόνο στα νέα μου γραφεία στη Νέα Υόρκη!

Teucris: Κατασκευή και Στατική Αποκατάσταση… Ουρανοξυστών!

Σημ. Στην φωτογραφία με τα πολλά κτίρια (είναι από την γνωστή 5η Λεωφόρο), στο βάθος δεξιά διακρίνεται ο πτυχωτός ουρανοξύστης επίσης ιδιοκτησία του, όπου ευρίσκεται και το διαμέρισμά του (εκεί κατοικεί μόνιμα). Εργολάβος είναι ο άνθρωπος, όλο και κάτι θα χρειαστούμε, να μην γνωρίζουμε την κατοικία του;

Σημ. 2: Μία αναφορά στον Donald Trump και στις επενδύσεις ακινήτων:

Τρόποι Επενδύσεων στα Ακίνητα

————————————————————————————–

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)