Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Ο “Τύπος” με την Lamborghini (Λαμποργκίνι)

Κάπου, κάποτε, όχι πολύ παλιά υπήρχε σε ένα χωριό μία πολύ όμορφη κοπέλα. Δεν ήταν πουθενά κάτι το ιδιαίτερο, πέραν την εξαίσιας ομορφιάς της, ούτε όμως ήταν και κακής ποιότητας άνθρωπος. Κάθε άλλο!  Όλοι οι νέοι (και όχι μόνον) του χωριού την επιθυμούσαν. Οι νεότεροι φυσικά σφόδρα. Αλλά αυτή δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται για κανέναν. Ζούσε μία ήσυχη ζωή στο σπίτι της με τους γονείς της.

Ωστόσο κάποιοι παρατήρησαν πως της άρεσαν πολύ τα ακριβά σπορ αυτοκίνητα. Όχι πως στο χωριό υπήρχε κάτι τέτοιο. Από τον επαρχιακό κινηματογράφο μόνο έβλεπαν αυτά τα εξωτικά μηχανήματα. Στο χωριό ένα αγροτικό Ντάτσουν ήταν ήδη μεγάλη πολυτέλεια και προνόμιο.

Αυτό φυσικά το πρόσεξε και το χειρότερο ρεμάλι του χωριού. Ένας αχαΐρευτος, ανεπρόκοπος, ο οποίος το μόνο, το οποίο έκανε ήταν να ξενυχτά στο μοναδικό μπαρ της κακής ώρας σε ένα χωράφι έξω από τα όρια του χωριού. Το όνομα του μπαρ ήταν “Ζετέμ”.  Ούτε λόγος να γίνεται για εργασία. Αλλά την κοπέλα την ήθελε. Όχι γιατί εκτιμούσε κάτι στον χαρακτήρα της, ούτε -μπορώ να σας διαβεβαιώσω- και πως εκτιμούσε την ομορφιά της. Την ήθελε μάλλον ως ένα τρόπαιο και νίκη έναντι των άλλων ανδρών του χωριού.

Τότε έκανε μία ιδιαίτερη κίνηση. Πούλησε την όποια περιουσία του, δανείστηκε δολίως πολλά χρήματα, συγκέντρωσε το ποσόν και πήγε στην πόλη και αγόρασε μία κατακαίνουργια Lamborghini! Και μία ωραία πρωία εμφανίστηκε στο χωριό μουγκρίζοντας με τις εξατμίσεις της Lambo.

Αυτό ήταν!

Η κοπέλα μας ξετρελάθηκε. Δεν έβλεπε ούτε ρεμάλι, ούτε τίποτα. Μόνο την Lamborghini!

Μέσα σε λίγες ημέρες κυκλοφορούσαν μαζί προκαλώντας αφόρητο φθόνο στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες του χωριού.

Οι άλλες ειδικά κοπέλες βλέποντας την φίλη μας να τριγυρνά με το τύπο με την Lamborghini άρχισαν να έχουν και αυτές απαιτήσεις. Το αγροτικό Ντάτσουν πλέον δεν ήταν όχι μόνο πολυτέλεια αλλά και ντροπή. Και οι άντρες άρχισαν αναγκαστικά να προσπαθούν να αγοράσουν καλύτερα αυτοκίνητα, λόγω του ανταγωνισμού. Δεν συζητάμε για επιπέδου Lamborghini, αλλά οι Mercedes, οι BMW και τα Audi ήταν τουλάχιστον προαπαιτούμενα προκειμένου να γυρίσει κάποια κοπέλα να τους κοιτάξει.

Υπήρχε και μία “θλιβερή” μειοψηφία, και από τα δύο φύλα, η οποία δεν έπαιζε αυτό το παιγνίδι. Αλλά ήταν απλά οικτρά μειοψηφία. Η τοπική εφημερίδα, ναι είχαν ένα εβδομαδιαίο δίφυλλο, ασχολείτο πλέον μόνο με τον τρόπο ζωής των πολλών και καθόλου με την ξενέρωτη μειοψηφία. Το “Ζετέμ” μετατράπηκε σε κέντρο… πολιτισμού!

Η κοπέλα μας παντρεύτηκε τον τύπο με την Lambo και γέννησε και δύο παιδιά. Αλλά τα χρήματα σώθηκαν, οι δανειστές πίεζαν αφόρητα, ενώ η Lamborghini δεν ήταν γαϊδουράκι να τρέφεται με σανό. Και ούτε ήταν και η συντήρησή της εύκολη. Τεράστια έξοδα, τα οποία καλύπτονταν από το υπόλοιπο της πουλημένης περιουσίας και των δανεικών. Και κάποια στιγμή ακινητοποιήθηκε.

Βέβαια και οι άλλοι άνδρες προκειμένου να κατακτήσουν τις υπόλοιπες κοπέλες δεν ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Ναι μεν είχαν κάποια εισοδήματα, αλλά και τα άλλα αυτοκίνητα απαιτούσαν σημαντικά ποσά για την κίνησή τους και την συντήρηση τους.

Η (πρώην) πλέον πανέμορφη κοπέλα μας χώρισε και σπασμένη προσπαθούσε να συντηρήσει τα παιδιά της εργαζόμενη στους αγρούς, ενώ ο τύπος με την Lamborghini συνέχισε την έξαλλη ζωή του, χωρίς Lambo μεν αλλά με το μπρελόκ της στο χέρι του.

Και οι άλλες όμως κοπέλες αντιμετώπιζαν ανάλογα προβλήματα. Οι άνδρες τους και αυτοί πλέον ήταν υπό καθεστώς φοβερού στρες  προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Και ξαφνικά ολόκληρο το χωριό, από αυτό το οποίο ήταν, κατέληξε να θυμίζει φρενοκομείο. Οι εντάσεις έγιναν  καθημερινές και η οικογενειακή ευτυχία και ηρεμία χάθηκαν δια παντός. Οι της θλιβερής μειοψηφίας δεν είχαν τόσο έντονα προβλήματα, αλλά η παραμονή τους σε ένα προβληματικό περιβάλλον δεν ήταν καθόλου εύκολη. Εξ’ άλλου και τα παιδιά τους  δεν έμεναν ανεπηρέαστα από την όλη κατάσταση, συνέκριναν και δεν υποστήριζαν πάντα τους γονείς τους, δημιουργώντας τους ακόμα μεγαλύτερη πικρία.

Και το ήσυχο χωριό μας μετατράπηκε σε έναν θλιβερό τόπο.

Τις πταίει;

Το ρεμάλι, η κοπέλα, οι άλλοι, το ίδιο το χωριό ή μήπως το… “Ζετέμ”;

Όπως καταλαβαίνετε το ζήτημα το προκάλεσε η πανέμορφη κοπέλα. Διότι το κριτήριό της δεν ήταν έστω η ομορφιά, ο χαρακτήρας ή οποιοδήποτε άλλο εγγενές χαρακτηριστικό αλλά ένα υλικό πρόσθετο αγαθό. Ακόμα και το ρεμάλι μπορεί να ήταν γοητευτικό λόγω του ότι ήταν ρεμάλι αλλά αυτό διαφέρει από την κατοχή μιας Lamborghini.

Το ρεμάλι ήταν ότι ήταν και αυτό παρέμεινε.

Οι άλλες κοπέλες όμως και οι άλλοι άνδρες φέρουν επίσης πολύ μεγάλη ευθύνη, διότι σύρθηκαν από τις επιλογές μία άφρονος κοπέλας και ενός ρεμαλιού.

Η εφημερίδα αύξησε την αναγνωσιμότητα  της σχολιάζοντας τους προηγούμενους, αλλά και αυτή με προβλήματα, αφού οι αναγνώστες της αδυνατούσαν να την αγοράσουν.

Ποιος κέρδισε τελικά;

Το “Ζετέμ”!

 Επενδύοντας σε κοπέλες από τις πρώην Ανατολικές  χώρες έζησε και ζει στιγμές δόξης. Και ο μπράβος –  ιδιοκτήτης του έγινε ο επόμενος πρόεδρος του χωριού. Κυκλοφορεί μάλιστα με την κατασχεμένη Lamborghini του τύπου!

Όποιοι παραλληλισμοί στην φαντασία σας!