Από την μελέτη της ιστορίας αλλά και από την καθημερινή ζωή πάντα προσπαθούσα να κατανοήσω πιο είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό επίδρασης στα γεγονότα. Είναι άραγε κάποια ανθρώπινη ιδιότητα, όπως το θάρρος ή η αποφασιστικότητα ή η δύναμις… Είναι κάτι μεταφυσικό ή μη ελεγχόμενο από τους θνητούς;
Ποιό είναι αυτό το χαρακτηριστικό;
Δε θα διστάσω να απαντήσω:
Ο Συγχρονισμός ή κοινώς το λεγόμενο “Timing”…
Υπάρχει το παράθυρο ευκαιρίας, ως μία “κοσμική πύλη”, όπου μπορεί να συμβεί κάτι μέσα σε ένα ελάχιστο χρονικό περιθώριο, το οποίο μπορεί να είναι από χιλιοστά του δευτερολέπτου έως πολλά χρόνια (και μην σας κάνει εντύπωση αυτό, εξαρτάται σε τι αναφερόμαστε)…
Οι καμπές της ιστορίας προέρχονται (τολμώ να ισχυριστώ) πάντα από την αξιοποίηση ή όχι του “Συγχρονισμού” (ισχύει και θετικά και αρνητικά). Ή κερδίζεις ή χάνεις…
Θα διαπιστώσετε εν τω μεταξύ πως για κάποιον πάλι άγνωστο και ακατανόητο λόγο οι άνθρωποι έχουν μία συγκεκριμένη έφεση στο θέμα αυτό. Πάντα στην πιο …κατάλληλη ή πιο …ακατάλληλη στιγμή δρουν… και με την μεγαλύτερη συνέπεια…
Υπάρχει και η κατηγορία εκείνων, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τον “συγχρονισμό”, διότι απλούστατα δεν δρουν ποτέ… Αφήνουν τους προηγούμενους να το κάνουν και υφίστανται τις θετικές ή αρνητικές συνέπειες των εξελίξεων.
Προχωρώντας κι λίγο παρακάτω θα τολμήσω να ισχυρισθώ, πως δεν υπάρχουν αμιγείς περιπτώσεις ορθού ή λάθος συγχρονισμού. Μπορεί να είναι κάποιος πάντα στο σωστό σημείο την κατάλληλη ώρα, αλλά στο πιο κρίσιμο ραντεβού να αποτύχει να αντιληφθεί την κατάσταση.
Ή πάλι κάποιος να είναι πάλι στον λάθος τόπο την λάθος στιγμή συστηματικά (έχω …εμπειρία σε αυτό), αλλά την κρίσιμη ώρα να είναι …ακριβώς εκεί (και σε αυτό έχω εμπειρία).
Το αβλαβέστερο ίσως είναι να μην είναι κάποιος πουθενά και ποτέ…
Ααα! Κάτι τελευταίο ακόμα:
Για όσους επιτυγχάνουν θετικό συγχρονισμό. Ποτέ δεν γνωρίζεις από πριν εάν η δράση της επιλογής σου είναι όντως τη σωστή στιγμή. Συνήθως όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως όσοι επιλέγουν λάθος έχουν όλα τα δεδομένα για να …μην δράσουν, αλλά κάνουν ακριβώς ότι δεν πρέπει.
Αυτά, χωρίς να διεκδικώ επιστημονική τεκμηρίωση.
….όποιος γνωρίζει την κοσμική στιγμή, κρατά στα χέρια του τα κλειδιά του Σύμπαντος… (τούτο για να δώσω μία μυθική διάσταση στο σημείωμα αυτό)!
Σημ. Η …πρακτική του όμως επίπτωση είναι πολύ σχετική με την θεματολογία της Teucris:
-Να πουλήσω τώρα σε πολύ χαμηλή τιμή ένα ακίνητο, προκειμένου να εξασφαλίσω πολύτιμη ρευστότητα;
-Να κατασκευάσω μία πέτρινη εξοχική κατοικία τώρα ή να περιμένω στο μέλλον, μόλις βελτιωθούν (εάν συμβεί) οι συνθήκες;
-Να επενδύσω σε κατασκευάζοντας έναν ξενώνα ή να περιμένω;
-Να επιδιώξω το ΕΣΠΑ ή να προχωρήσω μόνος μου;