Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ο Αμύθητος Θησαυρός των Χονδρογιανναίων στο Χελμό

Θα αρχίσουμε το νέο έτος 2022 με ενδιαφέρουσες πληροφορίες! Σύμφωνα λοιπόν με έναν θρύλο, οι περιβόητοι λήσταρχοι Χονδρογιανναίοι προτού η καρμανιόλα κόψει τα υπερήφανα κεφάλια τους, πρόλαβαν και έθαψαν τον αμύθητο θησαυρό τους κάτω από μία πλάκα στον Χελμό και μάλιστα “εκεί όπου πέφτει η πρώτη ακτίνα του ηλίου όταν ανατέλλει”! Ο θησαυρός δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα!

Βέβαια η… εξίσωση είναι εξαιρετικά δύσκολη, διότι το να εντοπίσεις το σημείο, όπου η πρώτη ακτίνα αγγίζει το έδαφος πρέπει να ορίσεις και την ημέρα αλλά ΚΑΙ την τοποθεσία και επιπλέον να μην έχει και… συννεφιά! Προφανώς αυτές τις μικρο-λεπτομέρειες τις κράτησαν στα κομμένα κεφάλια τους και δεν είχαν και κανέναν λόγο να τις αποκαλύψουν αφού ούτως ή άλλως επρόκειτο να πεθάνουν.

Η αλήθεια είναι πως πάντοτε είχα (και έχω) ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες, τις οποίες μου εμπιστεύονταν αφ΄ ενός για ασφάλεια και αφ΄ ετέρου διότι ποτέ δεν επρόκειτο να αποκαλύψω. Τη συγκεκριμένη την έχω απλά ακούσει και σαφώς ΔΕΝ βρήκα ποτέ κανέναν θησαυρό. Και φυσικά ΔΕΝ πρόκειται να ψάξω!

Διότι ο πραγματικός θησαυρός αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι είναι μέσα μας! Και εάν ακόμα εύρισκα με κάποιον θαυμαστό τρόπο τον θησαυρό δεν θα τον κράταγα. Διότι πλούτη προερχόμενα από ληστρικές πράξεις εμπεριέχουν και ένα κάρμα, το οποίο δεν θα ήθελα ποτέ, μα ποτέ μου να υιοθετήσω.

Εάν θέλετε όμως τη γνώμη μου επισκεφθείτε τον πανέμορφο Χελμό και εάν δεν βρείτε τον θησαυρό μην απογοητευτείτε. Η φύση θα σας αποζημιώσει.

Η ζωή είναι ωραία παιδιά! Μην ψάχνεις έξω αυτό, το οποίο κρύβεται μέσα σου.

Σημ.1: Θυμήθηκα το θρύλο, διότι μόλις χθες… έκαψα τα ρημάδια τα λεφτά μου!

Σημ. 2: Επειδή στην φωτογραφία φαίνονται οι πλάκες από ένα αλώνι μην διανοηθείτε να τις σκάψετε, μήπως κρύβεται κάτω από κάποια ο θησαυρός. Για τον θησαυρό δεν είμαι σίγουρος πως θα τον βρείτε, αλλά τους… Χονδρογιανναίους σίγουρα θα τους συναντήσετε!

Σημ. 3: Η κορυφή του Χελμού στο βάθος…

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)