Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Οι 216 Αποχρώσεις του Πλούτου

“Όποιος Θέλει, ΤΩΡΑ, μπορεί να γίνει Πλούσιος”

Όταν ήμουν στην Αίγυπτο ο τότε Πρόεδρος Anwar Sadat, (Ανουάρ Σαντάτ) είχε δηλώσει:

“Όποιος Θέλει, ΤΩΡΑ, μπορεί να γίνει Πλούσιος”

Αυτό δεν το άκουσα ο ίδιος, διότι ποτέ μου δεν έμαθα ούτε μία λέξη… Αραβικά (και δεν είναι καθόλου προς τιμή μου αυτό), αλλά το άκουγα από τους δικούς μου ανθρώπους, οι οποίοι το έλεγαν.

Λοιπόν!

Αυτή τη στιγμή όπως και να προέκυψε, με οποιοδήποτε τρόπο, χειρισμούς, αναλύσεις, διαπραγματεύσεις, μπλε πουκάμισα, επιτυχίες, αστοχίες, χειρότερα ή καλύτερα από πριν, οτιδήποτε… η χώρα έχει μία σπουδαία ευκαιρία (ξανά) να πλουτίσει! Αρκεί να μην αναλωθεί στα προηγούμενα και ακολουθήσει την άθλια ρητορική των παπαγάλων δημοσιογράφων της μιζέριας, του πανικού και της αδράνειας.

Ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων ή συμπαθειών, οποιοσδήποτε, ο οποίος ανήκει στην σκεπτόμενη “ομάδα” δράσης και κρούσης αντιλαμβάνεται πως παρουσιάζονται λαμπρές ευκαιρίες, μάλιστα θα τολμήσω να γράψω, οι λαμπρότερες! Δεν έχει να κάνει με πολιτική, αλλά με εντοπισμό συγκυριών!

Η Ελλάδα τον Ιούνιο του 2015 οφείλει να παρουσιασθεί στην Ευρώπη ως η πλουσία χώρα και να ανατρέψει μια για πάντα την θλιβερή κατάσταση της τελευταίας 7ετίας (η “κρίση” ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2008, ρωτήστε με)! Η Ελλάδα είναι πλουσία, όταν οι πολίτες της είναι πλούσιοι!

Εμένα προσωπικά με εξοργίζουν τα… “μνημόσυνα” και η ανάλωση στο αντιπαραγωγικό, νεκρό παρελθόν… Αιτίες υπάρχουν, λόγοι υπάρχουν, αλλά δεν έχει νόημα το κλαψούρισμα πάνω στο μνήμα… Νόημα έχει μόνο η ζωή στο παρόν (διότι και το μέλλον είναι άδηλον)!

Εάν θέλετε να βρείτε δικαιολογίες να ΜΗΝ κάνετε τίποτα, παρακαλώ να με προσλάβετε και θα πληρωθώ πολύ καλά γι΄αυτό ενώ εσείς απλά θα περιμένετε να δείτε σε 4, 6, 16, 216 μήνες… τι θα γίνει. Τίποτα δεν θα γίνει με την έννοια πως είστε εσείς, οι οποίοι θα πρέπει να το κάνετε να γίνει…

Δεν έχει καμία σημασία εάν οι τράπεζες παρακρατούν το credit με την ανόητη και αναχρονιστική πολιτική τους και δεν έχει κανένα νόημα να κυνηγήσετε ουτοπίες… ούτε εάν λέγεται μνημόνιο ή τρόικα ή Ρήγας Σπαθί και φιρμάνι και εάν είναι τώρα καλύτερα, χειρότερα κλπ και να ψάχνετε… δημιουργικά άφθονους τρόπους παραμονής στην φτώχεια.

Το στίγμα είναι ένα:

Όποιος θέλει, ΤΩΡΑ, μπορεί πραγματικά να γίνει πλούσιος” και οι επόμενοι 4 μήνες μπορούν να γίνουν οι χρυσή περίοδος για όσους το απαιτήσουν, διότι με κάποιον τρόπο η αναταραχή αυτή προκάλεσε αναταράξεις και κενά, διαθέσιμα σε όποιον τα διεκδικήσει.

Είστε εσείς, αυτοί, οι οποίοι θα το καθορίσετε αυτό και κανένας άλλος!

Αυτό με όποια δεδομένα διαθέτει ο κάθε ένας, οσοδήποτε περιορισμένα και εάν είναι. Ζείτε όμως… Μόνο οι νεκροί δεν μπορούν… Το ελάχιστο -έστω- διαθέσιμο κάτι είναι πολύ! Άλλωστε καλημέρα μιζέρια, αδράνεια και γκρίνια για όσους επιλέξουν ξανά τον δρόμο του “περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει”…

Let’s DO it NOW! (Πάμε να κάνουμε τώρα)…

Τώρα βγάζεις χρήματα.

Προσοχή παρακαλώ θερμά: Δεν αποτελώ πολιτικό φερέφωνο κανενός. Όταν όμως εντοπίζω (με τον δικό μου, εντελώς υποκειμενικό και ξεχωριστό τρόπο και σκεπτικό) ένα ενδιαφέρον “παράθυρο” ευκαιρίας αμέσως το ανακοινώνω στους αναγνώστες μου).

Σημ. 1:Η Teucris για όσους την παρακολουθούν από τον Μάιο του 2009 είχε ακριβώς την ίδια άποψη. Η “κρίση” θα ήταν ήδη “νεκρή” προ πολλού… εάν δεν είχε κατασπαταληθεί όλη η ενέργεια σε μία παθητική, μοιρολατρική και μίζερη στάση. Οι συνθήκες αυτή τη στιγμή για οποιουσδήποτε ιστορικούς ή συγκυριακούς λόγους είναι περισσότερο από ευνοϊκές… (όποιος επιθυμεί περισσότερες λεπτομέρειες να με ερωτήσει σχετικά).

Σημ. 2: Η Teucris επένδυσε για να είναι πανέτοιμη ακριβώς αυτές τις στιγμές. Ρωτήστε με κι ακολουθείστε με!

Σημ. 3: Η Teucris δεν ήταν με την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν είναι με την καινούργια, ούτε με καμία. Η Teucris είναι με την Ελλάδα και έχει ορθάνοιχτα τα μάτια της για να “επιτεθεί” την κατάλληλη στιγμή… Αυτή είναι ΤΩΡΑ! Τον Ιούνιο οφείλεις να είσαι πλούσιος!

Σημ. 4: Θυμηθείτε! Όσοι κινηθούν επιθετικά έχουν, δεν έχουν τώρα, θα αποκτήσουν. Όσοι κινηθούν αμυντικά θα χάσουν ότι έχουν.

Σημ. 5: Σχετικά με την οικονομική πολιτική του Ανουάρ Σαντάτ, από την Encyclopædia Britannica: “One of Sādāt’s most important domestic initiatives was the open-door policy known as infitāḥ (Arabic: “opening”), a program of dramatic economic change that included decentralization and diversification of the economy as well as efforts to attract trade and foreign investment”.

Σημ. 6: Ετοιμάζω τις 216 Αποχρώσεις του Πλούτου… Προφανώς ακολουθώ όσες έχω τη δυνατότητα με ίδια μέσα και διαθέτω όσες θελήσετε να ακολουθήσετε εσείς…

Αρχική Δημοσίευση: 21 Φεβ. 2015
Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)