Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Οι Φθηνές Ενοικιαζόμενες Τουριστικές Κατοικίες

Υπάρχει μία ανάγκη φθηνών ενοικιαζόμενων τουριστικών κατοικιών. Εκεί πλέον αναφερόμαστε σε μικρά μονόχωρα ισόγεια κτίσματα με απλή δόμηση, τα οποία θα παίξουν το ρόλο μάλλον του τουριστικού… νομισματοκοπείου. Σε αρκετές περιοχές εντόνως ελκυστικές μία γρήγορη, απλή και αξιόπιστη άρα ασφαλής κατασκευή μπορεί να είναι το ζητούμενο. Σε έναν ελαιώνα ακόμα και ένα απλό χαριτωμένο (πάντα) σοβατισμένο σπιτάκι (και όχι κατ΄ ανάγκην πέτρινο) θα ανταποκριθεί στις ανάγκες μας και εννοώ τη μίσθωση του το καλοκαίρι. Εκεί πλέον το οίκημα είναι μόνο για τις βασικές ανθρώπινες λειτουργίες. Ολόκληρο το τοπίο με τον ήλιο και τη θάλασσα είναι το “κτίσμα” μας.

Για τις συγκεκριμένες μικρο-κατοικίες ισχύει ένας ελάχιστος αριθμός παραγγελίας, ώστε να μπορώ να διατηρήσω την οικονομία κλίμακας.

Για να δούμε λοιπόν τις επιλογές μας:

T-economy 40 = 32.500 euros (βασική τιμή)
40 τμ εξωτ. επιφανείας με ξύλινη στέγη
Περιλαμβάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές

T-economy 40 plus (με τη σοφίτα)
Με επιπλέον σοφίτα 15 τμ (δεν υπολογίζεται στη δόμηση και αναλόγως με τους κανονισμούς της περιοχής)

T-economy 40 plus/stone
Συνδυαστικά με χτίσιμο πέτρας πάχους 15 εκ.  σε κάποια πλευρά

Σημειώσεις:

Η οικοδομική άδεια είναι γενικά εκτός του κατασκευαστικού κόστους και τούτο λόγω των πολλών διαφορετικών εγκρίσεων όσον αφορά τις υπηρεσίες (δήμοι, αρχαιολογία, επιτροπές κλπ.) ανά τοποθεσία οικοπέδου και περιοχής. Ωστόσο εξετάζεται ανά περίπτωση και μπορεί να ενσωματωθεί αναλόγως με το μέγεθος του έργου. Η στατική μελέτη πάντως παρέχεται και υπογράφεται από εμένα.

Δεν περιλαμβάνονται συνδέσεις με τα δίκτυα ούτε διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου ή τοιχία στήριξης εδαφών, εάν απαιτούνται.

Δεν περιλαμβάνονται οι έλεγχοι μηχανικών (αρχικός – τελικός).

Η τιμή αυτή ανά τετρ. μέτρο αφορά μόνο τους συγκεκριμένους τύπους και μικρές τροποποιήσεις τους. Εξ΄ ολοκλήρου νέα σχεδίαση κοστολογείται διαφορετικά.

Τονίζω πως ενώ η τοιχοποιία είναι φέρουσα ΔΕΝ πρόκειται για πέτρινα κτίσματα (αμιγώς πρωτογενή υλικά, όπως απαιτεί ο Οικοδομικός Κανονισμός) και ως εκ τούτου η επιφάνεια της περιμετρικής τοιχοποιίας ΔΕΝ αφαιρείται από το συνολικό εμβαδόν. Σοφίτα νοείται η επιφάνεια εντός της στέγης και δεν προσμετράται στο συντ. δόμησης εάν ο χώρος δεν είναι κλειστός και έως το 50% της επιφάνειας της κάτοψης του υποκείμενου ορόφου. Ισχύουν και περιορισμοί στο ύψος και στις τοποθεσίες (εντός ή εκτός οικισμού, εκτός σχεδίου).

Διαβάστε και εδώ:

Μία (Νέα) Σειρά Οικονομικών Σπιτιών Teucris για το 2020

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)