Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Οι Κτηματίες του Μιντλ Γουέστ και ο COVID-19

“Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πάνω από τα νομικά δικαιώματα κι από τα δικαιώματα ιδιοκτησίας”.

“Οι γυναίκες και τα παιδιά έχουν την πρώτη υποθήκη”!

Τι συνθήματα νομίζετε είναι αυτά; Μήπως από κάποια επανάσταση του προηγούμενου αιώνα ή από σύγχρονες διαδηλώσεις;

Τίποτα απ΄ όλα αυτά. Είναι τα συνθήματα, τα οποία προήλθαν από ένα ιδιαίτερα συντηρητικό τμήμα της Αμερικανικής κοινωνίας και μάλιστα λιγότερο από 100 χρόνια πριν.

Όταν ενέσκηψε η μεγάλη οικονομική κρίση του 1929 οι κτηματίες στην Αμερική, οι οποίοι αποτελούσαν τότε (και σήμερα) την ραχοκοκαλιά της χώρας δοκιμάστηκαν πολύ σκληρά. Παρόμοιες καταστάσεις και εκεί με τις τράπεζες και τα δάνεια αν και εκεί οι κτηματίες οργανώθηκαν τόσο καλά, ώστε κανένας δεν τολμούσε να πλειοδοτήσει σε τέτοιους πλειστηριασμούς και τελικά ήταν αυτοί, οι οποίοι επέβαλλαν τους όρους τους.

Οι κτηματίες του Μιντλ Γουέστ δεν έγιναν ούτε σοσιαλιστές ούτε κομμουνιστές ούτε είχαν οποιαδήποτε σχέση με όλα αυτά. Ξαφνικά όμως είδαν τη ζωή τους να μεταβάλλεται προς τη χειρότερη εκδοχή της και από ιδιοκτήτες να μετατρέπονται σε απλούς άκληρους αγρότες εξ΄ αιτίας ενεργειών κάποιων άλλων κάπου στη Νέα Υόρκη.

Στην περίπτωση του COVID-19 τι άλλαξε στο σκεπτικό της κοινωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο; Πόσο βελτιώθηκε; Εδώ οι κτηματίες του Μιντλ Γουέστ και μετατράπηκαν σε “επαναστάτες”. Η σύγχρονη κοινωνία σε τι μετατράπηκε; Τόσο ειδυλλιακή ήταν η προηγούμενη κατάσταση;

Είναι ερωτήματα, τα οποία δεν έχω απαντήσει και έχω την εντύπωση πως θα απαντηθούν (με πολύ σκληρότερο τρόπο από ότι έως τώρα) από τον COVID-19.

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(Προφητεία #39 της 12-05-2020)

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)