Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Μηχανικοί σε Επαναφορά

Μία πολύ καλή πελάτισσά μου, η οποία είχε στην ιδιοκτησία της μερικά διατηρητέα κτίρια μου έλεγε πως ο πατέρας της, την προέτρεπε να παντρευτεί… πολιτικό μηχανικό! Ο πατέρας της ήταν μεγαλέμπορος και γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε (τουλάχιστον για την εποχή του).

Αλλά και μετά την επιλογή του Προέδρου της Γαλλίας για πρωθυπουργού μιας γυναίκας μηχανικού νομίζω πως αρχίζουμε να κερδίζουμε έδαφος σε σχέση με τους… δικηγόρους! Βλέπετε οι δικηγόροι, ως καλύτεροι γνώστες της νομοθεσίας και της διαχείρισης του λόγου υπερτερούν των μηχανικών στις πολιτικές θέσεις. Προσωπικά το χάρηκα ΚΑΙ για τις δύο ιδιότητές της (γυναίκας και μηχανικού). 

Ωστόσο οι διαμορφούμενες συνθήκες απαιτούν ανθρώπους με νοοτροπία υλοποίησης έργων (και ανθρώπινη αντίληψη). Και οι μηχανικοί είναι καταλληλότεροι όλων σε αυτό. Μόνο πως εκτός των δημιουργικών δραστηριοτήτων οι μηχανικοί γνωρίζουν και από… κατεδαφίσεις. Και επιλέγονται και αυτοί (ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε, αλλά ρίξτε μία ματιά στη Νότια Αμερική και σε μία από τις πλέον… ποδοσφαιρόπληκτες χώρες του Κόσμου και θα καταλάβετε). 

Οι ιατροί πάντως είναι ασυναγώνιστοι. Τα λάθη τους… θάβονται! 

Με πολύ χιούμορ το γράφω αυτό και φυσικά μην ξεχνάτε τους καλλιτέχνες. Είναι οι μόνοι, οι οποίοι… οραματίζονται, μόνο πως μερικές φορές εγκλωβίζονται στα οράματά τους!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)