Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις!

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα τις δηλώσεις του ‘Έλληνα Αρχηγού Επιτελείου (ΓΕΕΘΑ) πως σε περίπτωση κατάληψης Ελληνικής βραχονησίδας από Τουρκικά στρατεύματα (υποθέτω αυτά θα εννοεί) αυτή θα ισοπεδωθεί!

Είναι ίδιον των αδυνάμων να απειλούν. Και η Τουρκία αυτή τη στιγμή με τις απειλές της δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα. Όταν… σιωπήσει θα πρέπει να ανησυχούμε πραγματικά. Προφανώς ο Αρχηγός δεν γνωρίζει καλά την Ελληνική Λαϊκή Σοφία, η οποία εκφράζεται θαυμάσια με την παροιμία του τίτλου.

Κυρίως μάλιστα, όταν η Ελλάδα “έχασε” (πώς αλλιώς να το γράψω;) την Κύπρο την ώρα της Τουρκικής εισβολής και υποχώρησε στα Ίμια με ντροπιαστικό τρόπο και με ανθρώπινες απώλειες. Να μην αναφέρω και την υπόθεση των Σκοπίων.

Ο Αρχηγός δεν γνωρίζει (;) πως ανεξαρτήτως των προσωπικών του προθέσεων οι αποφάσεις λαμβάνονται από τις εκάστοτε πολιτικές κυβερνήσεις; Συνεπώς ας προσέχει περισσότερο μήπως διαψευστεί. Διότι σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει πάραυτα να παραιτηθεί, εάν δεν του δοθεί εντολή ισοπέδωσης. Και εν τέλει τι σημαίνει να την… ισοπεδώσει; Δικιά μας δεν είναι; Ας ισοπεδώσει την Τουρκία καλύτερα.

Και γενικώς ένας Αρχηγός δεν χρειάζεται να μιλάει. Να κάνει χρειάζεται όταν πρέπει.