Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Μαμά Θέλω να Γίνω Αρχηγός Κράτους για να Πραγματοποιήσω το Όνειρό μου…

Μπορείτε να διανοηθείτε τον Αβραάμ Λίνκολν να θέλει να καταργήσει τη δουλεία γιατί ονειρεύεται να γίνει Πρόεδρος της… General Electric; Ή τον Λένιν να οργανώνει την Οκτωβριανή Επανάσταση για να γίνει CEO (Διευθύνων Σύμβουλος) της… Gazprom; Ή τον Μαχάτμα Γκάντι να αγωνίζεται να απελευθερώσει την Ινδία για να αναλάβει τα ηνία της… Tata Motors (Ινδικής Αυτοκινητοβιομηχανίας);

Φυσικά είναι φανταστικές υποθέσεις αυτές! Αλλά όσο εξωφρενικές υποθέσεις μας φαίνονται, άλλο τόσο πραγματικές είναι για πολλούς αρχηγούς κρατών· οι οποίοι ονειρεύονται ακριβώς αυτό! Να καταφέρουν να γίνουν αρχηγοί κάποιου κράτους, ώστε να αναλάβουν μία θέση στα διοικητικά συμβούλια κάποιων μεγάλων εταιρειών!

Ισχύει βέβαια και το αντίστροφο και το είδαμε και αυτό, όπου μεγαλοεπιχειρηματίες μέσα στον αχαλίνωτο εγωισμό τους (και μαζί και απληστία για κοσμική δόξα) να καταφέρνουν να γίνονται και αρχηγοί κρατών.

Όλα αυτά με την ανοχή και υποστήριξη πολλών ψηφοφόρων, οι οποίοι και τους θαυμάζουν για τα κατορθώματά τους και τους ζηλεύουν!

Πόσο μεγαλύτερη ξεφτίλα για… όλους;

-“Μαμά θέλω να γίνω Πρωθυπουργός για να με προσλάβει η Tesla να παίζω με ηλεκτρικά αυτοκινητάκια, όπως όταν είμαστε μικρά με τα συγκρουόμενα στα Λούνα Πάρκ”!

-“Την ευχή μου να έχεις παιδί μου και εις ανώτερα: CEO του Λούνα Πάρκ”!

Ποιος κορώνα παιδιά; Αυτός είναι τουλάχιστον προϊόν της φύσης. Οι τενεκεδένιες… κορώνες στα κεφάλια μας (παγκοσμίως) είναι το πρόβλημα!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)