Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Μάνη 2 – Τι Πρέπει να Κάνω;

Με ερωτήσατε προχθές με αφορμή τις δύο προηγούμενες αναρτήσεις μου, τι θα πρέπει να κάνετε. Πως μπορεί κάποιος να απεγκλωβιστεί από αυτήν την άκρως αρρωστημένη κατάσταση και να αντιδράσει;

Επίσης τι δυνατότητες υπάρχουν πλέον; Υπάρχει κάποια ελπίδα ή θα επαληθευθούν οι δυστυχώς άκρως ρεαλιστικές μου εκτιμήσεις;

Οι προβλέψεις μου θα επαληθευθούν, διότι ή επιλογή της συγκεκριμένης κυβέρνησης προήλθε μέσω εκλογών και μάλιστα όχι μίας φοράς αλλά πολλαπλών. Καμία άλλη χώρα στον Κόσμο δεν επέλεξε αυτό το σύστημα διακυβέρνησης με αυτόν τον τρόπο. Παντού επιβλήθηκε και μάλιστα βιαίως. Συνεπώς ας μην υπάρχει καμία διαμαρτυρία. Και όπως έχω αναφέρει πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε και τώρα και ξεχάστε τις θεωρίες των δημοσκοπήσεων.

Ωστόσο όμως απάντηση υπάρχει και είναι και και απόλυτα εφαρμόσιμη. Ο λόγος μάλιστα της σχετικής “απουσίας” μου αυτήν την περίοδο είναι ακριβώς αυτός. Προσωπικά έχω δώσει και την τελευταία “ρανίδα” (θα επέλεγα ορθότερα την λέξη quantum – κβάντο, αλλά σκέφτηκα μήπως δεν την γνωρίζετε) της σκέψης και της δράσης μου -και κάθε διαθέσιμο πόρο μου- σε αυτό και έχω καταλήξει πλήρως και το ΚΑΝΩ.

Απλώς, όπως γνωρίζετε πολύ καλά οτιδήποτε κάνω, πρώτα επιδιώκω να το εφαρμόσω στον εαυτό μου και κατόπιν να “συμβουλεύσω” ή να προτείνω στους άλλους. Άλλωστε συμβουλές εκ των υστέρων ή εκ του ασφαλούς ή χωρίς να έχουν προηγουμένως δοκιμασθεί από εκείνον ο οποίος τις παρέχει αξίζουν όσο και τα σκουπίδια: κοινώς τίποτα, ούτε καν για ανακύκλωση και είναι φυσικά και επικίνδυνες, διότι είναι στην ουσία άγνωστες οι συνέπειες τους στην πράξη.

Επειδή, όμως σήμερα είναι 1η Απριλίου και the f@cking government και ο αρχηγός της κατέχουν μακράν την καλύτερη παγκόσμια επίδοση στο άθλημα δεν θα δημοσιεύσω τίποτα σήμερα, μην με παρασύρει και εμένα αυτό το κύμα του ψεύδους.

Συνεπώς καλύτερα αύριο να δημοσιεύσω το σκεπτικό μου και ως εκ τούτου για την ώρα σας αφήνω να απολαύσετε το θαυμάσιο αρχοντικό αυτό της Μάνης, διότι εμείς είμαστε Άρχοντες!