Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Κανάλι Ν. Πρεβέζης

Όταν ένα ποτάμι μιμείται το CANAL GRANDE της Βενετίας, όσον αφορά τον μαίανδρο του η υπόθεση αποκτά ενδιαφέρον. Όταν και ο παρακείμενος οικισμός ονομάζεται παρομοίως Κανάλι, κάτι συμβαίνει. Ακόμα δεν έχω εντρυφήσει δεόντως στην λαογραφία του τόπου, ώστε να διερευνήσω ετυμολογία και την ιστορία προέλευσης. Υποθέτω στα τοπικά βιβλιοπωλεία θα υπάρχουν βιβλία και θα σας ενημερώσω. Το ωραίο είναι πως υπάρχει και οικισμός με τα όνομα Καναλλάκι (με δύο λ), αλλά είναι αρκετά βορειότερα και όχι στη θάλασσα, αν και πλησίον.

Η παραλία του Καναλιού είναι μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα και όντας στο Ιόνιο μπορεί να είναι μεν τρικυμιώδης το χειμώνα αλλά πολύ ήρεμη το καλοκαίρι.

Όταν είδα το καλοκαίρι την τοποθεσία σκέφτηκα: “Αμάν! δε φεύγω από εδώ!”. Μου άρεσε πάρα πολύ. Υπάρχει ένα ποταμάκι, το οποίο το ακολούθησα (δεν γνωρίζω το καλοκαίρι εάν ρέει) και εκβάλει στην παραλία βορείως του οικισμού. Λείπουν οι Δόγηδες (τους θέλουμε;), λείπουν τα γεφύρια της Βενετίας (τα θέλουμε!), αλλά δεν λείπει η φυσική ομορφιά του τοπίου (την διαθέτουμε)!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)