Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Θέλω να Γεράσω…

Προχθές είχα μία συζήτηση με κάποιον γνωστό μου σχετικά με τα ζητήματα ηλικίας. Μου έλεγε λοιπόν για την διαφορά στην φυσική κατάσταση και την σωματική αντοχή με την πάροδο των χρόνων.

Είχε δίκιο!

Προφανώς και το βλέπω στο σώμα μου και δεν είναι ίδια η φυσική σου κατάσταση και αντοχή, όταν μεγαλώνεις σε ηλικία. Ούτε το σώμα σου είναι φέτες ή μοντέλου (εμένα ποτέ δεν ήταν). Ούτε τα κιλά παραμένουν στην ίδια θέση του δείκτη ζυγαριάς. Να μην αναφερθώ στα μεγέθη των ρούχων…

Και λοιπόν;

Φυσικά και δεν είναι το ίδιο. Άλλο στα 20, άλλο στα 30, άλλο στα 40 και κυρίως άλλο στα 50 και μετά. Αλλά εγώ παιδιά θέλω να γεράσω! Θέλω να απολαμβάνω αυτήν την ηλικία και όχι να προσπαθώ με εμμονή ή να προσκολληθώ σε κάτι, το οποίο πάει, πέρασε…

Έχει κάποια σημασία; Κι αν στα 35 μου μπορούσα να εκτελέσω ανάστροφο εναέριο λάκτισμα σε ελάχιστο χρόνο τώρα ποιος ο λόγος να πρέπει να το κάνω; Η μήπως επειδή τότε μπορούσα να τρέξω 10 χιλιόμετρα και τώρα στα 100 μέτρα λαχανιάζω, τι πρέπει επίσης να κάνω; Τώρα έχω όμως τη σοφία να σκεφτώ ε ά ν χρειάζεται να τρέξω… 10 χιλιόμετρα!

Και επειδή πλησιάζει το υπέροχο Ελληνικό καλοκαίρι και τα άγχη της εμφάνισης στην παραλία αυξάνουν επικίνδυνα τι πρέπει να κάνω; Αυτός είμαι… Και σίγουρα θα προτιμήσω μία μπύρα ή ένα τσιπουράκι και 5 κιλά παραπάνω, παρά να είμαι ένα ξυλάγγουρο σαν γύφτικο σκεπάρνι, ώστε να διαλαλώ πως στα 54 μου είμαι σαν 20άρης! Γελοίο! Εκτός εάν όντως σου αρέσει κάτι τέτοιο και το κάνεις για εσένα και όχι για τους άλλους, αλλά τότε ούτε που θα σκεφτείς να το δείξεις.

Απαιτώ όμως να είμαι σοφότερος, πιο πράος, περισσότερο επιεικής, να δείχνω μεγαλύτερη κατανόηση, διότι τώρα γνωρίζω. Πέρασα τη ζωή μου σε μεγάλο βαθμό και αυτό κάνει τη διαφορά. Και ναι θέλω και να ζήσω και πολλά χρόνια. Αλλά σύμφωνα με την ηλικία μου.

Θέλω να είμαι κυρίως όμως νέος στο μυαλό και την σκέψη (αυτό δεν ζυγίζεται σε ζυγαριά) και να είμαι και όρθιος, ώστε να είμαι ακόμα περισσότερο δημιουργικός μέχρι το τέλος. Και σίγουρα θα είσαι όρθιος εάν βιώνεις με χαρά το παρόν, ατενίζεις με αισιοδοξία το μέλλον και δεν επιμένεις στο παρελθόν.

Ναι παιδιά! Θέλω να γεράσω…

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)