Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Η χρήση του αφρού στο ξύρισμα και το Euro group

Ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο απασχολεί διεθνείς οργανισμούς και πρωτίστως το Euro group αφορά την χρήση του αφρού στο ξύρισμα.

Μη γελάτε, οι συνέπειες είναι κεφαλαιώδους σημασίας στο παγκόσμιο ζήτημα.

Το ερώτημα από την εξεύρεση της απάντησης του εξαρτάται το μέλλον της Ευρωζώνης, όπως τίθεται έχει ως ακολούθως:

“Σε τι χρησιμεύει ο αφρός στο ξύρισμα;” (Οι γυναίκες αναγνώστριες παρακαλώ να μην το θεωρήσουν ως ανδρικής προσέγγισης μόνον, καθότι το νόημα είναι πανανθρώπινο και συμπτωματικώς αναφέρεται σε μία ανδρική κατά βάση δραστηριότητα).

Η αυθόρμητη απάντηση στο κεφαλαιώδους σημασίας αυτό ερώτημα φαντάζομαι ότι πιστεύετε πως είναι:

… χρειάζεται “να μαλακώσουν οι σκληρές τρίχες στα γένια και το ξύρισμα να αποτελέσει μία ευχάριστη διαδικασία.”

Αυτό όμως αποτελεί συνέπεια και όχι λόγο.

Η πραγματική αξία στη χρήση του αφρού στο ξύρισμα, έγκειται στο να ΒΛΕΠΟΥΜΕ ποιές περιοχές έχουμε ξυρίσει!

Δεν γνωρίζω πόσοι από εσάς έχετε δοκιμάσει να ξυριστείτε χωρίς αφρό. Από προσωπική μου όμως εμπειρία ο πόνος είναι ελάχιστος σε σχέση με την ασάφεια των διαδρομών του ξυραφιού. Ενδεχόμενα “κοψίματα” δεν οφείλονται τόσο στην σκληρότητα της τρίχας, αλλά μάλλον στην επαναλαμβανόμενη διέλευση του ξυραφιού από την ίδια περιοχή…

Οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης , έχοντας κατά νου ένα καλοξυρισμένο πρόσωπο εστιάζουν στην ουσία του ξυρίσματος και επιλέγουν να αγνοήσουν τον αφρό (μάλλον για λόγους οικονομίας). Με αυτό τον τρόπο όμως δεν βλέπουν! (Το θλιβερό είναι πως αποτελούνται από άνδρες, με μία λαμπρή εξαίρεση, η οποία λόγω φύλου …συγχωρείται).

Θα ήταν ωστόσο ευτύχημα εάν περιοριζόμαστε στην προηγούμενη απάντηση… Δυστυχώς όμως το τεραστίας σημασίας αυτό ερώτημα ενέχει πολυδιάστατη προσέγγιση.

Εκτός λοιπόν του ότι με τη χρήση του αφρού στο ξύρισμα βλέπουμε, επιπλέον ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ. Αυτό διότι όλοι όσοι ξυρίζονται γνωρίζουν τέλεια, πως όταν ανοίξεις το στόμα σου ενώ έχεις γεμίσει με αφρό ξυρίσματος το δέρμα σου, απλούστατα θα τον γευτείς. Συνεπώς η διαδικασία ξυρίσματος καθίσταται και μία μάλλον ήσυχη διαδικασία.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μάλλον ούτε αυτό το γνωρίζουν… Επιβάλλουν το οικονομικό ξύρισμα χωρίς αφρό και υφίστανται και όλες τις λεκτικές (τρόπος του λέγειν) αντιδράσεις…

Το τελειωτικό όμως μήνυμα και η απόλυτη απάντηση ορίζουν (και φτάνουμε στο τέλος των απαντήσεων) πως όταν σκοπεύεις να ξυρίσεις κάποιον δεν τον αφήνεις να αφήσει …γένια! Τότε ο αφρός καθίσταται εκ των ουκ άνευ, διότι πράγματι η διαδικασία είναι οδυνηρή…

Κανείς δεν ισχυρίζεται πως όταν είσαι αξύριστος μπορεί να θεωρείσαι κόσμιος… Σύμφωνοι. Όταν όμως πρέπει να ξυριστείς πρέπει να το κάνεις σωστά… Η χρήση του αφρού στο ξύρισμα δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες στο δέρμα, ώστε μετά να χρησιμοποιήσεις την κολόνια (=ανάπτυξη).

Οι χώρες του Νότου με δεδομένες τις τεράστιες αδυναμίες τους (η Ιρλανδία άραγε είναι …νότος;) έπρεπε να καλλωπιστούν. Όφειλαν να σεβαστούν τους κανόνες ευπρεπείας τους οποίους επέβαλε η κοινωνική συνάντηση (Ευρωζώνη).

Δεν το έπραξαν λόγω πολλών συνθηκών και συνεπώς τους επεβλήθη η κοσμιότητας (ξύρισμα) άνευ του αφρού (ο οποίος προφανώς θεωρήθηκε σπατάλη και υπερβολή επιπλέον άνεσης στον …άξεστο ξυριζόμενο).

Είναι απλό… Δεν πετυχαίνει και μπορεί κάλλιστα να σηκωθεί ο ξυριζόμενος στη μέση του ξυρίσματος εξοργισμένος και κατακομμένος και να αντιδράσει ανάλογα.

Το αποτέλεσμα;

Ούτε ξύρισμα, αλλά χάθηκε και ο …καλεσμένος…

Σημ. Παρακαλώ το παρόν ΔΕΝ εγράφη υπό την χορηγία γνωστών παραγωγών αφρού ξυρίσματος

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)