Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Η Σειρά Οικονομικών Πέτρινων Σπιτιών της Teucris “Τ”

Τ16/24 – T22/33 – T28/42 – T50/75
(Το πρόγραμμα έληξε 15 Μαΐου 2018)

Για την περίοδο του Α΄ εξαμήνου 2020 ισχύει το πρόγραμμα:

Ο Νέος Τύπος Πέτρινου Σπιτιού Τ42-2020Α – 40,000 ευρώ
(Περιοχές Βόρειας Πελοποννήσου και Αιτωλοακαρνανίας)
(Ισχύουν πολεοδομικοί περιορισμοί ανά περιοχή)

Σοβατισμένο… Πέτρινο;

 

 

—————————————————————————————————————–

Στα παρακάτω σχέδια και τρισδιάστατα μοντέλα μία ενδεικτική κάτοψη του τύπου Τ28/42
Ο οικίσκος Τ16/24 προσφέρεται μόνο σε περισσότερα από ένα.

 

 

Ο πρώτος αριθμός δηλώνει τα καθαρά (ωφέλιμα) τετραγωνικά μέτρα του ισογείου του σπιτιού ενώ ο δεύτερος τα τμ μαζί με την εσωτερική σοφίτα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έχω κλείσει μία συγκεκριμένη συμφωνία με δικό μου συνεργείο, η οποία αφορά μόνο συγκεκριμένες κατόψεις (με μικρο-τροποποιήσεις φυσικά) έως 50 τμ και μόνον σε ορθογώνια διάταξη είτε με σοφίτα είτε χωρίς. Νομίζω πως καλύπτω την πλειοψηφία των αναγκών του σήμερα.  Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι καλύτερο μπορώ να κάνω.Η σειρά “T” των οικονομικών πέτρινων σπιτιών της αποτελεί μία πολύ ευέλικτη, ποιοτική και έντιμη πρόταση για την κατασκευή ενός αμιγώς πέτρινου σπιτιού σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τις ανάγκες της Ελληνικής οικογένειας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως εξοχική κατοικία είτε ως μόνιμη. Διαφοροποιείται σε σχέση με την τοποθεσία (ορεινή ή παραθαλάσσια), όσον αφορά τα ανοίγματα.

Η Ιδέα

Στην σειρά “Τ” έχουμε 4 ορθογώνια σχήματα (εκτός από το Τ16, το οποίο είναι τετράγωνος οικίσκος)  με μία βασική κάτοψη συγκεκριμένων διαστάσεων. Η διάταξη εσωτερικά και με την θέση της σκάλας προς την σοφίτα μπορεί να τροποποιηθεί προκειμένου να ακολουθήσει τον προσανατολισμό και τις συνθήκες του οικοπέδου. Αυτό επηρεάζει προφανώς και  την θέση των ανοιγμάτων και ελαφρώς το κόστος (συν-πλην).

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης του συνολικού κελύφους, δηλαδή με ή χωρίς την σοφίτα και με αλλαγή του τύπου της στέγης, από μονόριχτη σε τετράριχτη ή δίριχτη κατά τις κατάλληλες διευθύνσεις.

Υπάρχουν δύο μπάνια – WC. ένα στο ισόγειο και ένα μικρότερο στην σοφίτα ενώ μπορεί να χτιστεί –εάν επιθυμείτε- και το κάτω υπνοδωμάτιο, ώστε να είναι ξεχωριστό από τον υπόλοιπο χώρο. Γενικά η εσωτερική διάταξη ακολουθεί τις ιδιαιτερότητες του οικοπέδου και του προσανατολισμού.

Κόστος Κατασκευής – Τι περιλαμβάνεται στην τιμή

(Ο τελικός καθορισμός του κόστους θα γίνει αφού καθορίσουμε το οριστικό αρχιτεκτονικό σχέδιο).

Η έκδοση της οικοδομικής αδείας με το δικό σας κατάλληλο τοπογραφικό (κατά ΕΓΣΑ 87) και το συμβόλαιο.

Εάν απαιτούνται εγκρίσεις από το δασαρχείο ή από υπηρεσίες πρέπει να μεριμνήσετε εσείς. Υπάρχει πάντως η δυνατότητα όλα τα προηγούμενα να αναληφθούν με ξεχωριστή χρέωση, από την έκδοση του τοπογραφικού έως και τις λοιπές εγκρίσεις.

Οι εκσκαφές των θεμελίων μαζί με την κατασκευή του βόθρου.

Η τοιχοποιία από πέτρα εμφανής εξωτερικά και όπου επιθυμείτε εσωτερικά και το υπόλοιπο σοβατισμένο (δεν συνιστώ ολόκληρο το εσωτερικό με γυμνή πέτρα).

Ξύλινη εμφανής στέγη με μόνωση και κεραμίδια.

Γενικά το πλήρες κέλυφος του κτιρίου.

Η ηλεκτρολογική και η υδραυλική εγκατάσταση συνδεδεμένη με τον βόθρο.

Δύο τουαλέτες – WC. Στο ισόγειο απλή ντουζιέρα και στην σοφίτα με λεκάνη και νιπτήρα.

Μία απλή κουζίνα, χωρίς τις ηλεκτρικές συσκευές.

Η εσωτερική σκάλα θα είναι είτε ξύλινη είτε από beton και θα υπάρχει πλάκα στο μπάνιο του ισογείου και βάση επίσης από beton στο WC της σοφίτας. Αυτό θα το καθορίσουμε ανάλογα με την επιλεγείσα αρχιτεκτονική διάταξη.

2 εσωτερικές πόρτες και μία κεντρική εξωτερική. Προαιρετικά μία επιπλέον εξωτερικά και μπαλκονόπορτα (με επιπλέον χρέωση).

Τα κουφώματα αποτελούν μία μεγάλη δαπάνη σε κάθε κτίριο. Υπάρχουν επιλογές από αλουμίνιο, PVC και ξύλο με αντίστοιχες διαφοροποιήσεις στο κόστος. Υπολογίζω από PVC στην τιμή, αλλά είναι ένα θέμα στο οποίο μπορούμε να δούμε όλες τις δυνατότητες.

Απλό τζάκι, το οποίο τοποθετείται κατά τη διάρκεια του χτισίματος.

Οι ασφαλιστικές εισφορές (πρώην ΙΚΑ) των τεχνητών της οικοδομής.

Δεν περιλαμβάνονται:

Οι διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου (τοίχοι αντιστήριξης, μάνδρες, περίφραξη). Εάν δεν μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια το σπίτι στο οικόπεδο (λχ μεγάλες κλίσεις, χαλαρά εδάφη) θα έχετε τη δυνατότητα να αποφασίσετε για την συνέχιση ή όχι της κατασκευής προτού ξεκινήσουμε. Θα επιβαρυνθείτε μόνο το κόστος μετακίνησής μου και της αυτοψίας αλλά δεν θα γίνει καμία κίνηση εάν δεν είμαστε σίγουροι.

Οι συνδέσεις με τα δίκτυα και τις παροχές εκτός του σπιτιού.

Ο χαλκοσωλήνας μεταφοράς του ρεύματος από το σπίτι έως το σημείο της θέσης του μετρητή.

Οι δύο έλεγχοι του ελεγκτή μηχανικού στην αρχή και στο τέλος του έργου (περίπου 150-200 ευρώ πλέον 24% ΦΠΑ) την φορά.

Χρόνος περαίωσης

Γενικά σε μικρό χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η κατασκευή. Το χτίσιμο δεν σταματά εάν δεν ολοκληρωθεί το κέλυφος. Σε λίγους μήνες (4-6) το σπίτι θα είναι έτοιμο.

Τρόπος πληρωμής (ανά τύπο)

Η πληρωμή θα γίνεται με την πρόοδο των εργασιών. Η λογική είναι όλα τα υλικά να παραγγέλνονται και να εξοφλούνται ολοσχερώς, ώστε οτιδήποτε υπάρχει στο πεδίο να είναι οικονομικά τακτοποιημένο .

Υπολογίστε 3,500 ευρώ (περιλαμβάνει όλα τα έξοδα και 24 % ΦΠΑ) αρχικά για την έκδοση της αδείας. Με την ολοκλήρωση πάντως του σπιτιού πρέπει να έχει ταχτοποιηθεί πλήρως ο λογαριασμός. Είναι αντιληπτό φαντάζομαι πως πλέον οι προμηθευτές ζητούν προκαταβολικά τα χρήματα ή σε άλλες περιπτώσεις 50% με την παραγγελία και 50% με την παράδοση αλλά αυτό δεν είναι κακό κατά τη γνώμη μου, διότι εξοφλούνται όλα και δεν υπάρχουν μελλοντικά υπόλοιπα στενοχώριας!

Η κατασκευή θα γίνεται με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας.

Το ΙΚΑ επίσης με την ίδια ροή, ώστε με το πέρας της οικοδομής να είναι πλήρως εξοφλημένο.

Σημαντική παρατήρηση:

Γνωρίζετε νομίζω, πως καταβάλω μια τεράστια προσπάθεια να μπορέσω να προσφέρω στην αγορά ένα γνήσιο πέτρινο σε προσιτή τιμή. Δεν μου είναι εύκολο ούτε έχω και τόσο μεγάλη δυνατότητα ελέγχου στα κοστολόγια. Η κατασκευή είναι χειροτεχνία και όχι ένα βιομηχανικό προϊόν.

Ποτέ μου δεν ήμουν ούτε τώρα θα γίνω ένας “ψυχρός εκτελεστής”. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας και τη συνεργασία σας προκειμένου να ολοκληρώσουμε σωστά το έργο. Υπό αυτό το πρίσμα θα επιθυμούσα να δείτε αυτή την κίνηση. Συνεπώς εάν κάπου υπάρχει μία επιπλέον πρόταση βελτίωσης να τη δούμε μαζί.

Κυρίως δεν επιθυμώ να πληρώσετε κάτι ανύπαρκτο αλλά ούτε και να χρειαστεί να πληρώσω κάτι, το οποίο δεν θα ήθελα. Ένα αξιοπρεπές κέρδος για την εργασία μου, κάτω από αυτές τις πολύ δυσμενείς συνθήκες, όπως και για το προσωπικό μου και βεβαίως να φτιάξουμε κάτι όμορφο.

Αυτό σας παρακαλώ να είναι ιδιαιτέρως σαφές.

Περισσότερα για τα Πέτρινα Σπίτια παρακαλώ διαβάστε στην αντίστοιχη ενότητα:

Πέτρινα Σπίτια

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)