Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Η Νήσος Έλλις (Ellis Island) παρεχωρήθη από τις ΗΠΑ εις την Ελλάδα

Ουάσιγκτον (του ανταποκριτή της Teucris): Σήμερα το πρωί η Αμερικανική κυβέρνηση με μία άνευ προηγουμένου κίνηση ανακοίνωσε την παραχώρηση της Νήσου Έλλις στην Ελληνική κυβέρνηση για τα επόμενα 10 έτη.

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής 1910-1920 δήλωσε πως εντυπωσιάστηκε από τους χειρισμούς της Ελληνικής κυβέρνησης στο προσφυγικό και πως εάν ακολουθείτο αυτή η σοφή πολιτική το 1919, τώρα πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα ήταν η άχαρη και απομακρυσμένη Ουάσιγκτον, αλλά η υπέροχη ηλιόλουστη Δαμασκός.

Η συμφωνία θα υλοποιηθεί από Έλληνες αξιωματούχους και θεωρείται και ως μία κίνηση αναγνώρισης εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών της ανερχόμενης ισχύος της χώρας, αφού η εμβληματική νήσος ευρίσκεται ελάχιστα μίλια μακριά από το Μανχάταν στον μυχό του σπουδαιότερου ίσως σημείου του Κόσμου.

Συγκεκριμένα συμφωνήθηκαν τα εξής:

Όσοι πρόσφυγες διαθέτουν μετρητά 1 εκ δολαρίων (προσοχή εδώ, όχι ευρώ), -η συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή-, θα λαμβάνουν αμέσως Ελληνικό ΑΦΜ και θα στέλνονται με συνοπτικές διαδικασίες στην Ελλάδα. Πιστεύεται πως μετά από έναν χρόνο παραμονής στη χώρα φιλοξενίας τους θα είναι ήδη χρεωμένοι 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ και θα αναχωρήσουν πάραυτα για αναζήτηση τύχης σε χώρες του μέλλοντος, όπως το Μπαγκλαντές και το Σουδάν.

Όσοι πρόσφυγες διαθέτουν έως 1 εκ. δολάρια (εδώ διακρίνουμε και τον Αμερικανικό σωβινισμό όσον αφορά το νόμισμα), θα λαμβάνουν κατ’ αρχήν άδεια παραμονής στις Η.Π.Α., ώστε μόλις το κεφάλαιό τους υπερβεί τα 2 εκ. δολάρια να μεταναστεύσουν επίσης υποχρεωτικά για την Ελλάδα, ώστε να ακολουθήσουν την πορεία των προηγουμένων και μάλιστα θα είναι και περισσότερο χρεωμένοι.

Τέλος όσοι διαθέτουν τον εξοπλισμό ψεκαστήρων με το επικίνδυνο μίγμα αερίων “ελπιδίνης” με “αδρανίνη”, θα επιδοτούνται εξ’ ολοκλήρου και χωρίς κανέναν όρο από την Ελληνική κυβέρνηση ενώ θα τους δίνεται μόνιμη άδεια παραμονής στη χώρα με πλήρη φορολογική ατέλεια, ώστε να συνεχίσουν το εξαίρετο έργο τους.

Η διεθνής επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs μετά τα προηγούμενα και διαβλέποντας τις εξελίξεις μελετά την μεταφορά της έδρας της στα Νέα Μουδανιά.

Καλόν μήνα!

Σημ. Οι φωτογραφίες είναι όντως από την Νήσο Έλλις από προηγούμενη επίσκεψή μου, όπου έλαβα και εγώ Ελληνικό… ΑΦΜ.

Παρεμπιπτόντως ο κυρίαρχος κωνικός ουρανοξύστης στο New Jersey είναι όντως της Goldman Sachs και είναι αυτός, ο οποίος θα… μεταφερθεί στα Νέα Μουδανιά.

Υποθέτω ότι γνωρίζετε πως όλοι οι μετανάστες προτού εισέλθουν στην Αμερικανική επικράτεια περνούσαν από τον σκληρό έλεγχο της μεταναστευτικής υπηρεσίας στο νησί Έλλις. Πόσα όνειρα, πόσες απογοητεύσεις…

Η Νήσος Έλλις (Ellis Island) παρεχωρήθη από τις ΗΠΑ εις την ΕλλάδαΟυάσιγκτον (του ανταποκριτή της Teucris): Σήμερα το …

Δημοσιεύτηκε από Τεύκρος Σακελλαρόπουλος στις Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)