Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Η Μυστική Σημασία των 194 Σκαλοπατιών της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα

Προ ημερών ανέβηκα τις σκάλες της οδού Αγίου Νικολάου και ταυτοχρόνως τις μετρούσα: 194 σκαλοπάτια. Αλλού διάβασα πως είναι… 193, αλλά τώρα για ένα σκαλοπάτι θα τα χαλάσουμε; Εντάξει, δεν πρόσεχα και ιδιαιτέρως στο μέτρημα και ίσως να έκανα λάθος.

Λάθος σίγουρα όμως δεν έκανα όσον αφορά το τι συναντάς στην κορυφή. Τώρα γιατί να ανέβεις 194 σκαλοπάτια στην Άνω Πόλη με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο είναι ένα ερώτημα, αλλά αυτή είναι η χάρη της.

Ωστόσο, δεν σταματώ εδώ.

Για να θυμηθούμε και ολίγον τα… Προφητικά μου ο αριθμός 194 σημαίνει να σκέφτεσαι… μεγαλεπήβολα! Εντυπωσιακό δε νομίζετε;

Και για να μην σας απογοητεύσω, εάν τελικά τα σκαλοπάτια είναι… μόνο 193, ο αριθμός αυτός σημαίνει να χρησιμοποιείς τα σύμβολα προκειμένου να σε καθοδηγούν στη ζωή.

Συνεπώς, εάν είναι 193 αξιολόγησε τα σύμβολα και εάν τελικά καταλήξεις στα 194 να σκεφτείς μεγαλεπήβολα (αφού κατάφερες και έφτασες στην κορυφή της)!

Ως εκ τούτου η ανάβαση της περίφημης σκάλας δεν είναι ένας απλός (ίσως και κοπιώδης) περίπατος μόνο! Αφού τίμησες τη Σκάλα αυτή σε ανταμείβει με το μυστικιστικό της νόημα!

Η Πόλη μας ΔΕΝ είναι αυτό, το οποίο νομίζετε…

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)