Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Η Κινδυνολογία και ο …Ειρηνικός Ωκεανός!

Λοιπόν θα σας αποκαλύψω ένα μεγάλο μυστικό μου!
Τις εφημερίδες τις διαβάζω με (τουλάχιστον) έναν …χρόνο καθυστέρηση! Μεθαύριο λχ του ΣΑ-ΚΥ θα αγοράσω κάποια και θα την διαβάσω στις 6-7 Δεκεμβρίου του 2015! Με αυτόν τον απλό τρόπο δεν ξεχνιέμαι και γνωρίζω πολύ καλά τον βαθμό της ανοησίας – κιτρινισμού και σκοπιμοτήτων, διότι σε βάθος χρόνου φαίνεται ξεκάθαρα το σκεπτικό. Τώρα άρχισε πάλι η γνωστή ιστορία:
-τα της τρόικας (αλήθεια ποιος εφεύρε αυτήν την γελοία έκφραση);
-τα της εκλογής του προέδρου,
-τα των Ελληνικών εκλογών,
-τα των Γερμανικών εκλογών –αυτό από πέρυσι-,
-τα των Αμερικανικών εκλογών –αυτό από πρόπερσι-,
-το ότι θα εκραγεί ο Βεζούβιος,
-το ότι θα γίνει σεισμός 19 Ρίχτερ στην Βενεζουέλα και πως τσουνάμι από την λίμνη της Γενεύης θα χτυπήσει επιλεκτικά το Περιστέρι ή και την Κυψέλη,
και το σημαντικότερο όλων:
η Κυρία Αλμουντί μάλλον σκέφτεται να ΧΩΡΙΣΕΙ από τον Τζώρτζ Κλούνευ, διότι κατά την διάρκεια της επισκέψεως της στην Αθήνα της “γυάλισε στο μάτι” ο …Μπάμπης ο καλουπιτζής στο μοναδικό γιαπί της Αθήνας (δυστυχώς δεν ήμουν επιβλέπων)! Αυτός πίνει και βαρύ φραπέ και όχι κάτι άλλα ντελικάτα κλπ… Φυσικά αύριο να αναμένετε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την Moody και την Fitch και την …αναβάθμιση του Μπάμπη!

Επιτρέψατε μου να σας εκφράσω την άποψή μου με την γνωστή ευγένεια με την οποία ο Μαγγελάνος απήντησε στον Ισπανό βασιλικό και ισότιμο του Ναύαρχο, όταν αυτός …τόλμησε να τον ερωτήσει κάποια στιγμή … “που πάνε”:
“Βούλωστο και μην ξαναρωτήσεις ποτέ πια”! (Αυτό είναι αλήθεια δεν χαριτολογώ και μην ξεχνάτε πως ο Μαγγελάνος ήταν παρεμπιπτόντως Πορτογάλος και …ελαφρώς δύστροπος)!
(Β’ σημ: Ωστόσο ο Πορτογάλος βασιλιάς προφανώς διάβαζε …Ελληνικές εφημερίδες ή άκουγε τα …Ελληνικά κανάλια και τρομοκρατήθηκε πιστεύοντας πως ο Κόσμος θα καταστραφεί αύριο, ενώ ο Ισπανός, ο οποίος δεν καταλάβαινε από τέτοια χρηματοδότησε το ταξίδι του γύρου του Κόσμου με όλα τα συνεπακόλουθα οφέλη).
Αγαπητοί μου φίλες και φίλοι:
Όποιος δεν θέλει εφευρίσκει δικαιολογίες, ενώ όποιος θέλει εφευρίσκει τρόπους…
Το 50% δεν μπορεί να κάνει πρακτικά πολλά πράγματα και απλά αναπαραγάγει την κινδυνολογία μη κάνοντας όμως ούτε και το ελάχιστο, το οποίο μπορεί…
Το 30% είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και επίσης δεν τολμά να κάνει…
Το 17% τα καταφέρνει ικανοποιητικά, προσωρινά βολεύεται και συνεπώς θεωρεί πως δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα γιατί δεν κινδυνεύει, ενώ το
3% ανοίγει και πίνει σαμπάνιες στην υγεία των προηγούμενων “κορόιδων”, (ναι αυτή είναι η σωστή λέξη δυστυχώς και μην με διαγράψετε …ακόμα), οι οποίοι ακούνε και τρομοκρατούνται από αυτά, τα οποία κάθε βράδυ σκέπτονται εν είδει παιγνιδιού να σερβίρουν την άλλη ημέρα στους υπόλοιπους.

Τώρα τι σχέση έχει ο …Ειρηνικός Ωκεανός με τα προηγούμενα;
Επειδή, ως γνωστόν, ο Μαγγελάνος έτυχε να συναντήσει ένα πολύ ήρεμο καιρό μόλις ανακάλυψε το πέρασμα στην Παταγωνία πίστεψε πως ο νέος ωκεανός είναι …ειρηνικός και τον ονόμασε ανάλογα! Μέγας …κινδυνολόγος λοιπόν και ο Μαγγελάνος!
Ως εκ τούτου και για την αποκατάσταση της αλήθειας, έστω και μετά από 500 περίπου χρόνια (όσο διήρκεσε δηλαδή η “κρίση ναυσιπλοΐας”) σας αφιερώνω το εξαιρετικά μελωδικό τραγούδι “Stormy” (θυελλώδης)!