Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

“Η Καταστροφικότητα στην Καρδιά της Ανθρώπινης Φύσεως”

Την 1η Ιουνίου (2022) παρακολούθησα την παρουσίαση του βιβλίου του ψυχαναλυτή Χάρη Μωρίκη στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ και όχι μόνο αυτό, την κινηματογράφησα εξ΄ ολοκλήρου. Το θέμα της εκδήλωσης, αλλά και του βιβλίου ήταν/είναι “Η καταστροφικότητα στην καρδιά της ανθρώπινης φύσεως” με την επεξήγηση “Ένας ψυχαναλυτής ξαναδιαβάζει τον Θουκυδίδη”.

Το θέμα αυτό με ενδιαφέρει τα μέγιστα, διότι εμπεριέχει και συνδυάζει ιστορία, ψυχανάλυση και συμπεριφορές. Το ιδανικό μίγμα… προφητειών!

Πάντα με εντυπωσίαζε η ευκολία με την οποίαν επαναλαμβάνονται τα τρομακτικά σφάλματα του παρελθόντος, η μη διδασκαλία από τα παθήματα αλλά και η παράνοια, η οποία απαντάται τόσο συχνά σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Θεωρώ πως πολλά ξεδιαλύνονται από την παρουσίαση. Στην αρχή δύο ειδικοί επιστήμονες αναλύουν εκτενώς το βιβλίο. Αυτά για όσες και όσους θα ήθελαν να εντρυφήσουν στο θέμα. Ο ίδιος ο συγγραφέας με μεστό και καταληπτό λόγο στη συνέχεια εξηγεί το σκεπτικό του βιβλίου του και εξηγεί από τη σκοπιά του ψυχαναλυτή το θέμα του.

Δημοσιεύω την εκδήλωση μέχρι το τέλος (συμπεριλαμβάνονται και οι ερωτήσεις και η συζήτηση) για όσες και όσους ενδιαφέρονται ή δεν μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν.

Η κινηματογράφηση πραγματοποιήθηκε με την άδεια των ιδιοκτητών του ΠΟΛΥΕΔΡΟΥ και των ομιλητών και προσφέρεται από εμένα.

Ο σύνδεσμος στο Facebook:

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)