Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Η Κατάρα

Ψάχνοντας απόψε κάποια βιβλία μου για ένα θέμα σεναρίου βρήκα μία σημείωση από τον Ιανουάριο του 2008, όταν ήμουν για λίγες ημέρες στην Κύπρο μαζί με τον αδελφό μου και σας την εκμυστηρεύομαι.

Δεν θα γράψω παρά τα αρχικά των ονομάτων για ευνόητους λόγους και παρακαλώ όσοι τυχόν αναγνωρίσετε τα πρόσωπα μην τα αναφέρετε.

Ο ιατρός και αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α. Α.Λ. στην Λευκωσία είχε ένα πελάτη παππά, τον Σ. του οποίου τον γιό τον είχε δολοφονήσει –μέσω των μπράβων του- την εξαιρετικά ταραγμένη περίοδο πριν την ανεξαρτησία της από τους Άγγλους στην Κύπρο, ο σημαίνων Γ. (το εννοώ πλήρως αυτό και δεν είναι ο Γρίβας εάν τυχόν ο νους σας συνδιάσει το αρχικό γράμμα).

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος (ο παππάς) είχε καταραστεί τον Γ. να ταφεί στα πόδια του γιού του… Όταν με την σειρά του και ο Γ. δολοφονήθηκε, εντελώς συμπτωματικά ετάφη στο νεκροταφείο (δεν θα το αναφέρω) με το κεφάλι του στα πόδια του θύματος του. Αυτό μου το έδειξε ο αδελφός μου, το είδα με τα μάτια μου και είναι εκπληκτικά αληθές.

Λοιπόν ο παππάς και πατέρας του Σ. είχε φοβερές τύψεις για την κατάρα (!), την οποία εξεστόμισε προς τον… δολοφόνο το παιδιού του και αυτό το είχε εκμυστηρευτεί στον Α.Λ. πολλά χρόνια αργότερα από τα γεγονότα… Με είχε συγκλονίσει αυτή η υπόθεση…

Παρεμπιπτόντως και για την ιστορία και σύμφωνα με τα λεγόμενα του αδελφού μου, ο Γ. είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει και τον Α.Λ. αλλά και τον… πατέρα μου, αλλά μια καλή σύμπτωση τους γλύτωσε και τους δύο και από μία άλλη κακή… σύμπτωση μετά από τρία-τέσσερα περίπου χρόνια… γεννήθηκα!

Τα προηγούμενα τα μεταφέρω, όπως ακριβώς μου τα διηγήθηκε ο εκλιπών αδελφός μου και δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να τα επιβεβαιώσω και από άλλη πηγή ή να μάθω και άλλες λεπτομέρειες. Τελικά τα πιο άγνωστα είναι τα γεγονότα της ζωής των κοντινών σου ανθρώπων.