Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Η Εποχή του Τίποτα και η Teucris

Χθες ανακοινώθηκε η πιθανή συνάντηση – έκπληξη (για ποιους;) μέχρι τον Μάιο μεταξύ του Προέδρου των Η.Π.Α. Ντόναλντ Τράμπ και του παρανοϊκού Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας. Βέβαια μέχρι τότε πολλά ακόμα μπορούν να προκύψουν.

Ωστόσο είναι ενδιαφέρον να σας υπενθυμίσω τι έγραφα πριν σχεδόν ένα έτος (στις 15 Απριλίου 2017) σχετικά με τις εξελίξεις στην Βόρεια Κορέα και την Τουρκία.

Δύο σχόλια:

Το πρώτο είναι να… διαβάζετε ανελλιπώς την Teucris! Θα είσαστε πολύ μπροστά από τα γεγονότα. Διότι όταν διαβάζετε κάτι κάπου αλλού διαβάζετε το… παρελθόν (αυτό, το οποίο έχει ΗΔΗ γίνει).

Διαβάζοντας όμως τις αναλύσεις της Teucris είστε ΗΔΗ στο… μέλλον!

(Σας έχω τονίσει πως έχω διδακτορικό στην Ανωτάτη… Προφητική από το Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και στην Ανωτάτη… Μαντική από το Μαντείο των Δελφών. Βέβαια όλα αυτά έχουν το “δυσβάσταχτο” κόστος να μην μπορώ να προβλέψω την… δική μου μοίρα! Ωραίο όμως)!

Το δεύτερο είναι να εμπεδώσετε πως η εποχή μας είναι η εποχή του ΤΙΠΟΤΑ. Δημιουργείται τεράστιος θόρυβος για πάρα πολλά θέματα και στο τέλος δεν γίνεται τίποτα. Αυτό συμβαίνει διότι είναι και η εποχή της οριακής μετριότητας προς τα κάτω. Οπότε το τίποτα ελκύει το τίποτα (“όμοιος ομοίω αεί πελάζει”, από το Συμπόσιο του Πλάτωνα)!

Αλλά αυτό οδηγεί και σε ένα επίσης ωραίο συμπέρασμα. Εάν κάνεις ΚΑΤΙ έχεις ένα σοβαρότατο πλεονέκτημα αλλά και προβάδισμα. Διότι το ΚΑΤΙ είναι καλύτερο από το ΤΙΠΟΤΑ.

Διαβάστε πάλι λοιπόν το άρθρο της Teucris και κάντε ΚΑΤΙ!

Β. Κορέα και Τουρκία

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)